Kjøttsuppe som bestemor lagde den


Oppdatertdato: 2020-09-26 Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er høst, det er kalde kvelder og tid for tradisjoner på kjøkkenet. Nemlig kjøttsuppe. Denne retten er noe av mine egne minner fra jeg var liten og da særlig som søndagsmiddag. Vi hadde egen gryte som nesten bare ble brukt til dette, vi brukte gulrot, kålrabi, purre, litt hodekål og selleri, av kjøtt var det oksekjøtt, og selvfølgelig løksaus ved siden av + poteter. Suppa skulle serveres på en dyp tallerken og poteter på en flat. Og da tok man kjøtt sammen med potetene og selvfølgelig løksaus.
Denne opprinnelige oppskriften har jeg under her, men og flere varianter av denne retten. Kjøttet kunne varieres med salt kjøtt, lam eller til nød kjøttboller. Og grønnsaker kan og varieres med det man har. Men opprinnelig syns jeg det er viktig med den smaken av selleri, volumet til kålrot og strimlene av purre i suppa. Og husk å bruke kraften etter man har kokt kjøttet til suppe.
Men her er flere alternativer + noen fra andre land + ett par med erter også, så lykke til. Og bruk litt tid på dette, da blir smaken mye bedre.




Fersk suppe med sursøt saus


Prøv også Fersk suppe med sursøt saus.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 22.01.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Stian Sander
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 kg oksebog
1 hodekål
2 sellerirøtter
4 gulrøtter
2 løk
2 purrer
Sursøt saus:
2 ss smør
2 ss mel
5 dl kraft fra suppa
eddik
sukker


En skikkelig tradisjonsrik suppe hvor vi serverte på tallerken med saus ved siden av, og suppe i egen tallerken. Jeg moste poteter og helte suppe over etter bildet ble tatt, som jeg pleier.


Fremgangsmåte

Kok kjøttet i i stor kjele med vann, til det er skikkelig mørt (2-3 timer). Fjern skummet som legger seg på overflaten med en øse. Ta kjøttet ut når det er mørt, og rens det for bein og hinner.
Skjær kjøttet i store biter.

Ha i finhakkede grønnsaker i krafta, og kok dette mørt. Ha kjøttet tilbake i suppa, og smak til med salt og pepper.

Saus:
Smelt smøret i en kjele, og rør inn mel. Spe med kraft fra suppa, til passe konsistens. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Det skal smake skikkelig sursøtt! Servèr suppe først i dype tallerkener, med revet muskatnøtt på. Spis så avsilte grønnsaker og kjøtt, kokte poteter og sursøt saus. Pils drikkes til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kjøtt og suppe fra Vest Agder


Prøv også Kjøtt og suppe fra Vest Agder.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norsk Tradisjonsmat
Bildet er tatt av Norsk Tradisjonsmat

Ingredienser

1 kg ferskt kjøtt av får (lår eller bog)
3 stk gulrøtter
300 g kål
300 g kålrot
2 stk løk

1 stk egg (klumper)
1 ss sukker (klumper)
11/2 dl melk (klumper)
50 g smeltet margarin (klumper)
5 dl hvetemel (klumper)
1/2 ts bakepulver (klumper)

2 ss margarin (saus)
4 ss hvetemel (saus)
2 ts sukker (saus)
1 ss eddik (saus)


tradisjonsrett fra mitt hjemfylke. Kjøtt og suppe med melboller og løksaus er utrolig godt og passer som søndagsmiddag.


Fremgangsmåte

Gni kjøttet kvelden før med grovt salt. Kokes ett par timer neste dag. Ha i grønnsaksbitene og kok dem nesten møre.

Klumper:
Lag klompedeig og lag små boller som legges i suppegryta med skei. Kokes ca 5 minutter

Løksaus:
Smelt margarin og bland i mel. Spe med kraft fra suppa. Smak til med sukker og eddik

Denne oppskriften er sendt inn av Vest-Agder Bygdekvinnelag.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saltkjøttsuppe av lam


Prøv også Saltkjøttsuppe av lam.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 dl gule erter
1 liter vann
2 gulrøtter
1/2 kålrot
1 løk
700 g salt kjøtt av lam eller sau
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
timian
4-5 poteter



Fremgangsmåte

Kok kjøttet for seg til det er mørt.
Skyll ertene og sett dem i vann natten over. Deretter kokes de møre.
Tilsett rensede, oppskårne grønnsaker og hakket løk i den kokende ertesuppen. Kok til røttene er nesten møre. Ha i de skrelte potetene som er skåret i terninger. Legg i kjøttet som er skåret i passende små stykker. Bland alt sammen og tilsett pepper og ingefær. Kok suppen ferdig. Like før servering kan man drysse over litt timian hvis man liker det.

Server flatbrød til denne gammeldagse saltkjøttuppen. Før i tiden sto denne suppen som regel én gang i uken. De andre dagene besto middagen av sild og annen fisk.

Denne suppen kan varieres med andre grønnsaker og erter er ikke nødvendig. Smaker kjempegodt en kald søndag nå i høst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fersk kjøtt og suppe.

Fersk kjøtt og suppe


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

1-1 1/2 kg suppekjøtt ( bibringe)
1 1/2 l vann
1 ts timian
evt. 1 laurbærblad
1 purre
1 persillerot
300 g kålrot
300 g gulrot
300 g hodekål
200 g løk
50 g knollselleri
salt og pepper
kruspersille

Løksaus
1 ss smør
1 ss hvetemel
2,5 dl kraft
1 løk
1 ts sukker
1 ts eddik
Salt og pepper.



Fremgangsmåte

Kjøtt, timian, laurbærblad og oppdelt purre legges i kjele med kaldt vann. La det koke sakte opp, og videre bare stå og trekke ved svak varme ca. 1 1/2 t. Skum av underveis. Resten av grønnsakene skrelles og skjæres i skiver og biter. Kålen strimles og kokes med de siste 20 minuttene. Suppen serveres først, deretter kjøttet med nykokte poteter og sursøt løksaus. Nyklippet kruspersille drysses over både suppen og kjøttfatet.

Løksaus: (ca 2 porsjoner)
Lag lys saus av smør, mel og kraft.
Finhakk løken og surr den gylden i en panne. Ha den i sausen med sukker og eddik.
Smak til med salt og pepper.
La småkoke i noen minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 2.

Ferskt kjøtt og suppe 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg oksekjøtt (suppekjøtt) i store serveringsstykker
300 g kålhode snittet
3 purrer i ringer
5 gulrøtter i biter
100 g sellerirot i biter
5 pepperkorn
Vann
Salt

Saus:

1 ss hvetemel
1 ss smør
buljong
litt eddik
sukker



Fremgangsmåte

Legg kjøttet i en kasserolle med så mye lettsaltet vann at det går over kjøttet. Kok opp og skum. Ha i pepperkorn og la det småkoke under lokk i ca 1 time.

Tilsett grønnsakene som er skåret i skiver eller terninger. Kok videre i 15 minutter. Ta kjøttet opp fra suppen.

Lag en saus av smør, mel og suppebuljong. Smak til med eddik og sukker.

Server suppen for seg. Kjøttet spises på egen tallerken sammen med poteter og med saus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pho Bo - oksekjøttsuppe.

Pho Bo - oksekjøttsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Verdensmagasinet
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg okseknoker
350 gr suppekjøtt (for eksempel oksebryst)
5 cm frisk ingefær,i tynne skiver
1 ts salt
2 1/2 l vann
6 sorte pepperkorn,
1 kanelstang
4 korianderfrø
2 ss fiskesaus (evnt østerssaus)
400 gr risnudler
150 gr rundbiff
3 vårløk,finhakket;1 stor løk,i svært tynne skiver
Garnityr:hakket,rød chili,bønnespirer,friske basili- kumblader (helst røde),hakket vårløk,tynne limebåter,friske korianderblader,chilisaus og hoisinsaus


En rett som tar lang tid. Tradisjonell vietnamesisk rett med mye smak. Bildet er tatt på restaurant Lotus i Kristiansand. Vi pyntet litt før vi tok bildet.
Evt kan denne serveres med suppen ved siden av.


Fremgangsmåte

Tradisjonell tilberedelse tar lang tid.La okseknoker, oksebryst, vann, salt og ingefær koke på lav varme i 3 1/2 time.Tilsett pepper,kanelstang,koriander og fiskesaus og kok i 40 minutter.
Legg nudler 10 sekunder i kokende vann.Server med nudler i bollene,ha i suppe,legg på kjøtt og finhakket løk på toppen. Pynt alt etter hva du har

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsuppe fra Møre.

Kjøttsuppe fra Møre


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 kg kalve- eller lammekjøtt
100 g smør
1 hakket løk
2 liter god kjøttkraft
pepper
salt
40 g hvetemel
1 dl fløte
persille



Fremgangsmåte

Ha halvparten av smøret i bunnen av en gryte, legg i kjøttet som er skåret i fine stykker og dryss over den hakkede løken, pepper og salt. La det hele småtrekke ved svak varme i 10 minutter.

Smelt resten av smøret i en panne for seg. Ha i melet og brun det lett. Spe med kjøttkraften. Kok opp. Hell blandingen over kjøttet og la det koke ca 30 minutter. Tilsett fløte og persille. La suppen til slutt trekke i 2-3 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd fra Inderøy.

Sodd fra Inderøy


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Norsk Tradisjonsmat

Ingredienser

2,5 kg sausekjøtt fra voksen sau
1 kg rent sauekjøtt til bolledeig (2 kg ferdig farse)
10 gulrøtter

Bollefarse:

kjøtt av lår og bog
100 g nyretalg pr. kg kjøtt
1 ss salt pr. kg kjøtt
1 1/2 ss potetmel pr. kg kjøtt
1 liter væske (3/4 l melk + 1/4 l fløte) pr. kg kjøtt til speing
muskatnøtt
kok kraft på beina


"Sodd og skjenning" er den fremste festmaten på Inderøy, og flere bygder rundt det indre av Trondheimsfjorden. I bryllup, begravelse og andre merkedager i livet var sodd en del av menyen. Til de varme rettene, og spesielt sodd, hørte det spesielle festflatbrødet "skjenning". .
Etter at saueholdet i bygda minket ble det slutt på å lage soddet hjemme. Det blir nå fremstilt i slakteribedrifter i distriktet, og er fremdeles den mest populære og brukte festmaten. Soddet har gått over fra å være en forrett til å bli en selvstendig festmiddagsrett, med skjenning og kokte poteter til.


Fremgangsmåte

Kjøttet skrapes av for å unngå hinner, trevler o.l. i kjøttdeigen, og står til neste dag. Mal det 14 ganger, med salt fra 2. gang. Potetmel og talg med de to siste gangene.
Spe med væske. 1 ms i gangen til passe fast farse. La den hvile innimellom. Krydre med muskatnøtt.

Sett pølsehornet på kjøttkvernen. Kjør bollefarsen gjennom, og kapp små boller ned i et fat med kraft i. Ha kokende kraft i en stor kasserolle på ovnen og trekk bollene i den ca 5 minutter. Det må ikke koke. Ta de opp og la de renne godt av. Avkjøl og sett de kaldt til de skal brukes.

Del kjøttet i store stykker og kok det i usaltet vann ca 1 1/2 time. Ta kjøttstykkene opp og avkjøl til neste dag. Skjær kjøttet i terninger, 1 cm store. Sil kjøttkraften gjennom sil og klede.
Rens og kok gulrøttene i lettsaltet vann. Del de i små biter og hold disse varme i gulrotkraften til servering.
Kok opp kjøttkraften og ha i kjøtt-terningene. Legg bollene i så de blir gjennomvarme. Gulroten skal være i en kjele for seg.

Ved servering blir kjøtt, boller, kraft og gulrot lagt i dype tallerkener og servert til hver enkelt gjest. Hvis det ikke er noen annen varmrett, er det vanlig å by soddet rundt tre ganger. Andre og tredje gang blir det øst opp i terriner, og alle forsyner seg selv. Skjenning og helst hjemmebrygget øl hører til.

FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Beef Curry Soup fra Sør-Afrika.

Beef Curry Soup fra Sør-Afrika


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g bog av storfe (grytekjøtt)
2 stk. hakket løk
1 ss margarin
1 ½ l oksekraft
2 ss karri
2 stk. laurbærblad
2 stk. potet , skivede
2 ss hvitvinseddik
2 ts salt


I Sør-Afrika har matkulturen blitt inspirert fra forskjellige kulturer som har bosatt seg der gjennom årenes lange løp. De bruker mye poteter, samtidig som de bruker mye indisk mat, særlig karri. Her er en tradisjonell smaksrik suppe fra Sør-Afrika, der du ser hvordan matkulturen i Sør-Afrika har blandet seg sammen til sin egen kultur.


Fremgangsmåte

1. Stek kjøttet i en gryte med løk og margarin.
2. Hell over kraften og tilsett karri og laurbærblad. La det småkoke i 30 minutter.
3. Tilsett potetene, eddik og salt. La det trekke i 45 minutter til 1 time, til kjøttet er mørt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 40,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også God kjøttsuppe.

God kjøttsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca 600 g lettsaltet lammekjøtt (storfekjøtt eller svinekjøtt kan brukes)
1 lite blomkålhode
1 pastinakk
1 purre
12 dl buljong (vann + terning)
2 ss finhakket persille



Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler. Kok opp buljong og legg i kjøttet. La det trekke i ca 5 min. I buljongen.
Del blomkål i små buketter, pastinakk skrelles og deles i små terninger og purre kuttes i ringer. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke videre i ca 10 min.

Server suppen rykende varm med masse godt brød ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 35,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsuppe med havregryn.

Kjøttsuppe med havregryn


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.02.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

1 kg grytekjøtt av reinsdyr
1 ½ l vann
3 ts salt
100 g bacon , helt stykke eller i terninger
3 stk gulrot
200 g knollselleri (sellerirot)
200 g potet
½ dl havregryn
½ ts pepper


En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde høstkvelder. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.


Fremgangsmåte

1. Skjær grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet. La det småkoke (syde) sammen med baconterningene ca. 1 time eller til det mørt. Skum godt underveis.
2. Skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i terninger.
3. Tilsett grønnsaker og havregryn når kjøttet er mørt. Kok til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne denne suppen med flatbrød eller lefse til. Noen liker også å ha litt rømme til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Trøndersodd fra Nord-Trøndelag.

Trøndersodd fra Nord-Trøndelag


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lammekjøtt med ben
1 ½ l vann
1 ss salt
1 ts malt muskat
5 stk. gulrot

Soddboller:
250 g lammedeig
1 ts salt
¼ ts potetmel
¼ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
¼ ts pepper
¾ dl kremfløte



Fremgangsmåte

Mange av regionene i Trøndelag har sine egne varianter av denne retten, så det finnes mange måter å lage sodd på. Sodd serveres som flott festmat.

1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm.
2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.
3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.
4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.
5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden.

Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 56,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd ertesuppe med røkt svineknoke.

Hjemmelagd ertesuppe med røkt svineknoke


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.01.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 røkt svineknoke
vann ca 1,5 liter
2 løk i ringer
2 selleristenger i biter
3 gulerøtter i biter
1 liten purre i ringer
500 g gule eller grønne splitterter
Litt persille
Salt og nykvernet pepper
Timian
Evt poteter


Hjemmelagd ertesuppe er ikke noe vi lager hver dag, men det er ikke så vanskelig, men bare det tar masse tid. Men erter bløtlegges over natten og svineknoken står nå på komfyren ett par timer. Men knallgodt er det.


Fremgangsmåte

Tørre erter legges i rikelig med vann over natten og aller helst i 2 dager. Vi bruker ikke bløtevannet.
Ved tilberedning brukte vi 2 gryter.

Skinkeknoken settes over til koking i kaldt vann til vannet dekker knoken. Kokes opp og småkoker så i 1,5 timer, den skal bare boble litt. Skummes innimellom. Når kjøttet løsner fra kjøttet så helles kraften av og kjøttet kjøles ned litt.


Ertene helles i den silte kraften og kokes i ca 15-20 min, og så ha grønnsakene i og evt poteter i terninger + lite dryss med timian. La det koke i ca 20 minutter.

Skinkeknokekjøttet renses fra og deles i mindre biter som legges i suppekjelen. Smak til med salt og pepper. Serveres med flatbrød eller brød

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3288






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.