Fotograf:
Knut Pettersen
Saltkjøttsuppe av lam inneholder
115 Kalorier,
6 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Saltkjøttsuppe av lam har ingen allergener
Saltkjøttsuppe av lam er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
12252 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Saltkjøttsuppe av lam!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.70 | 889.79 | Kcal |
Protein | 4.26 | 33.05 | gram |
Karbohydrat | 5.72 | 44.37 | gram |
Kostfiber | 1.39 | 10.78 | gram |
Fett | 8.00 | 62.06 | gram |
Mettet fett | 3.55 | 27.54 | gram |
Salt | 0.91 | 7.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.69 | Kr 28.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 103 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,94 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok kjøttet for seg til det er mørt.
Skyll ertene og sett dem i vann natten over. Deretter kokes de møre.
Tilsett rensede, oppskårne grønnsaker og hakket løk i den kokende ertesuppen. Kok til røttene er nesten møre. Ha i de skrelte potetene som er skåret i terninger. Legg i kjøttet som er skåret i passende små stykker. Bland alt sammen og tilsett pepper og ingefær. Kok suppen ferdig. Like før servering kan man drysse over litt timian hvis man liker det.
Server flatbrød til denne gammeldagse saltkjøttuppen. Før i tiden sto denne suppen som regel én gang i uken. De andre dagene besto middagen av sild og annen fisk.
Denne suppen kan varieres med andre grønnsaker og erter er ikke nødvendig. Smaker kjempegodt en kald søndag nå i høst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 13884)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift