Fotograf:
Matprat.no
Trøndersodd fra Nord-Trøndelag inneholder
57 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Trøndersodd fra Nord-Trøndelag har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trøndersodd fra Nord-Trøndelag er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
14738 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Trøndersodd fra Nord-Trøndelag!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 56.99 | 560.91 | Kcal |
Protein | 7.18 | 70.67 | gram |
Karbohydrat | 3.46 | 34.05 | gram |
Kostfiber | 0.69 | 6.79 | gram |
Fett | 1.45 | 14.27 | gram |
Mettet fett | 0.48 | 4.72 | gram |
Salt | 0.65 | 6.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.79 | Kr 47.14 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 937 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,28 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mange av regionene i Trøndelag har sine egne varianter av denne retten, så det finnes mange måter å lage sodd på. Sodd serveres som flott festmat.
1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm.
2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.
3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.
4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.
5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden.
Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23741)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-05-07
Oppdatert dato:2007-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift