And a la peking (Pekingand) inneholder
342 Kalorier,
12 g Karbo,
10 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
And a la peking (Pekingand) har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
And a la peking (Pekingand) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 15 lesere
Lesere:
41359 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for And a la peking (Pekingand)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 342.10 | 1 560.55 | Kcal |
Protein | 10.07 | 45.94 | gram |
Karbohydrat | 11.73 | 53.51 | gram |
Kostfiber | 0.57 | 2.60 | gram |
Fett | 27.97 | 127.59 | gram |
Mettet fett | 7.54 | 34.39 | gram |
Alkohol | 0.29 % | | | |
Salt | 0.64 | 2.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.03 | Kr 54.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 737 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,71 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær først anden igjennom langs brystbenet med en skarp kniv. Del den fra halsen med mot gumpen. Løs ryggraden i begge sider med en tung, skarp kniv. Skjær den ut, men ikke helt igjennom. Anden skal henge sammen et par cm. over gumpen. Fjern halsen og de ytterste vingespisser. Tørr anden mye godt med et rent tøystykke. Legg den evt. til tørre med skinnsiden oppover et par timer, et kjølig tørt sted.
Bland marinaden. Pass på med soya, den kan gjøre marinaden for salt. Sett ovnen på 160 grader
Legg anden på risten over langpannen med skinnsiden nedover, bredt helt ut. Pensle innersiden med marinaden og la anden steke 30 minutter. Vend den og pensle skinnsiden og stek ytterlige 30 minutter. Pensle den av og til.
Sett varmen opp til 250 grader. Pensle igjen og brun anden, til den er rødbrun, ca. 20 minutter. Demp evt. for varmen de siste 5 minutter hvis den tar for mye farve.
Skru av ovnen og la anden bli stående for åpen ovnsdør et par minutter. Ta anden ut av ovnen og la den stå ca. 15 minutter før den skjæres ut.
Saus :
Hell skyen fra langpannen opp i en gryte. Tilsett 1 dl. vann, la det koke opp, skum fettet av og smak til med soya og sukker.
Pannekaker :
Ha melet i en skål. Lag en fordypning i midten og hell det kokende vann i. Elt det sammen til en deig. Dekk den med et fuktig klede og la den hvile 15 minutter.
Rull deigen ut på et melet bord. Den skal være ca. 1/2 cm. tykk. Stikk ut cirkler på ca. 6 cm. (et glass kan brukes). Pensle halvdelen av dem med olje og legg dem ovenpå de upenslede cirkler.
Rull de sammenlagte cirkler til pannekaker på ca. 15 cm. i diameter. Stek dem på en tørr hed panne i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åpen ovndør). Del pannekakene og stenk dem med soya straks før de spises.
Servering :
Skjær anden ut og server den med de istandsatte grønnsaker og mandarinbåtene. På original peking-vis spises andekjøttet i små stykker, likesom det sprø skinn, innpakkede i en pannekake sammen med noen av grønnsakene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 23310)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Kina
Innlagt dato:2007-01-24
Oppdatert dato:2007-01-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift