And a la peking (Pekingand)



And a la peking (Pekingand) inneholder 342 Kalorier, 12 g Karbo, 10 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr
And a la peking (Pekingand) har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

And a la peking (Pekingand) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 15 lesere
Lesere: 41359 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stkslaktet and (ca. 2 kg.)

Marinade av:

0,5dlkinesisk soya
0,5dlrisbrennevin (sake) eller tørr sherry
5ssflytende (akacie)honning
1dlsesam eller peanøtteolje
1tsstøtt ingefær

Saus av:

skyen fra anden
1dlvann
soya
litt sukker

Kinesiske pannekaker av:

300grmel
2dlkokende vann
2sskinesisk soya
Forslag til grønnsaker:
agurkestaver
vårløk
bønnespirer
mandarinbåter - eller skiver
hoisinsaus




Næringsdeklarasjon for And a la peking (Pekingand)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier342.101 560.55Kcal
Protein10.0745.94gram
Karbohydrat11.7353.51gram
Kostfiber0.572.60gram
Fett27.97127.59gram
Mettet fett7.5434.39gram
Alkohol0.29 %
Salt0.642.90gram
Pris på oppskriftenKr 12.03Kr 54.88Kroner
Hele oppskriften veier2 737 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo13,71 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær først anden igjennom langs brystbenet med en skarp kniv. Del den fra halsen med mot gumpen. Løs ryggraden i begge sider med en tung, skarp kniv. Skjær den ut, men ikke helt igjennom. Anden skal henge sammen et par cm. over gumpen. Fjern halsen og de ytterste vingespisser. Tørr anden mye godt med et rent tøystykke. Legg den evt. til tørre med skinnsiden oppover et par timer, et kjølig tørt sted.

Bland marinaden. Pass på med soya, den kan gjøre marinaden for salt. Sett ovnen på 160 grader

Legg anden på risten over langpannen med skinnsiden nedover, bredt helt ut. Pensle innersiden med marinaden og la anden steke 30 minutter. Vend den og pensle skinnsiden og stek ytterlige 30 minutter. Pensle den av og til.

Sett varmen opp til 250 grader. Pensle igjen og brun anden, til den er rødbrun, ca. 20 minutter. Demp evt. for varmen de siste 5 minutter hvis den tar for mye farve.

Skru av ovnen og la anden bli stående for åpen ovnsdør et par minutter. Ta anden ut av ovnen og la den stå ca. 15 minutter før den skjæres ut.
Saus :
Hell skyen fra langpannen opp i en gryte. Tilsett 1 dl. vann, la det koke opp, skum fettet av og smak til med soya og sukker.

Pannekaker :
Ha melet i en skål. Lag en fordypning i midten og hell det kokende vann i. Elt det sammen til en deig. Dekk den med et fuktig klede og la den hvile 15 minutter.

Rull deigen ut på et melet bord. Den skal være ca. 1/2 cm. tykk. Stikk ut cirkler på ca. 6 cm. (et glass kan brukes). Pensle halvdelen av dem med olje og legg dem ovenpå de upenslede cirkler.

Rull de sammenlagte cirkler til pannekaker på ca. 15 cm. i diameter. Stek dem på en tørr hed panne i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åpen ovndør). Del pannekakene og stenk dem med soya straks før de spises.

Servering :
Skjær anden ut og server den med de istandsatte grønnsaker og mandarinbåtene. På original peking-vis spises andekjøttet i små stykker, likesom det sprø skinn, innpakkede i en pannekake sammen med noen av grønnsakene.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23310)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Kina
Innlagt dato:2007-01-24
Oppdatert dato:2007-01-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.
Denne retten har 126,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 153,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.