And med lavendelhonning inneholder
381 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
36 g Fett pr 100 gr
And med lavendelhonning har beregnet å ha følgende allergener
Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
And med lavendelhonning er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4505 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for And med lavendelhonning!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 380.59 | 2 747.57 | Kcal |
Protein | 12.50 | 90.24 | gram |
Karbohydrat | 2.46 | 17.76 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.51 | gram |
Fett | 35.53 | 256.50 | gram |
Mettet fett | 10.19 | 73.56 | gram |
Alkohol | 0.12 % | | | |
Salt | 0.53 | 3.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.59 | Kr 105.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 888 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Støt eller mal 2 ts lavendelblomster, timian, sar, pepper og salt i en morter eller krydderkvern.
Fjern innmaten og alt fettet inne i buken på anden. Skyll og tørk fuglen med kjøkkenpapir. Skjær et skrått rutemønster i fettet på brystet med en skarp kniv. Unngå å skjære inn i kjøttet. Gni anden utenpå og inni med urteblandingen. Legg lever, hjerte og krås tilbake i buken. Kast halsen. Legg anden med brystet opp på rist over en langpanne.
Stek anden i 2 timer ved 180 C. Ta anden ut av ovnen og hell av fettet i langpannen, bortsett fra 1 ss. Fordel 2 ss av honningen over andebrystet og sett anden tilbake i ovnen i 10 minutter. Ta den igjen ut av ovnen og øs den med kraften, som nå er blandet med honning. Stek anden videre i ovnen i 10 minutter. Ta anden ut, fordel de resterende 2 ss honning på brystet og strø 1 ts frisk lavendel over. Stek videre i 10 minutter, øs med kraften og stek til slutt 5 minutter, før du tar anden ut av ovnen. Den er ferdigstekt når kraften som kommer ut når du stikker en nål i den, er rosa, men klar, eller når et steketermometer stukket inn mellom lår og bryst viser 74 C. Skinnet skal være sprøtt og mørkebrunt.
Legg anden over på et fat, dekk den løselig til med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter, mens du gjør ferdig sausen. Hell av fettet som har samlet seg, slik at det er igjen ca 3 ss kraft i langpannen. Sett den over middels varme og tilsett lavendelblomstene som er igjen, ca 1 ts friske eller 1/2 ts tørkede, og rødvinen.
Kok ut langpannen mens du rører med en tresleiv, slik at alt fastbrent løsner fra bunnen. Rør i 3-4 minutter, til alt er godt blandet og har kokt litt inn. Hold sausen varm.
Ta innmaten ut av buken. Skjær opp anden, legg vinger, bein og lår for seg og skjær brystet i skiver. Legg andestykkene og innmaten på et varmt fat. Drypp sausen over og server med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7961)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift