Appelsinmarengspai



Appelsinmarengspai oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Om en pai kan smake solskinn, så er det denne! Nydelig marengspai med en deilig appelsinkrem og toppet med litt seig og god marengs. Snart er kaffen klar.

Oppskriften inneholder 328 Kalorier, 39 g Karbo, 3 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Appelsinmarengspai er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2109 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
175grsmør
1dlsukker
3dlhvetemel
1ssvann

Appelsinkrem til fyll:

2stkappelsin - saft og revet skall
4stkeggeplommer
2dlsukker
125grsmør

Marengs

4stkeggehvite
2,5dlsukker
0,5stkappelsin revet skall




Kalorier og næringsinnhold i Appelsinmarengspai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier327.595 138.25642.28Kcal
Protein3.3752.866.61gram
Karbohydrat39.41618.1577.27gram
Kostfiber0.8813.801.73gram
Fett17.19269.6333.70gram
Mettet fett10.37162.6520.33gram
Salt0.264.150.52gram
Pris på oppskriftenKr 2.82Kr 44.23Kr 5.53.-
Hele oppskriften veier1 569 totalt1 569 pr porsj196 pr stk gram
Energiprosent fra karbo48,12 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Bland smør, sukker, mel og vann raskt til en deig - gjerne i foodprosessor.
Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
Prikk paideigen med en gaffel og forstek den på 200°C i ca. 10 minutter.

Appelsinkremen:
Vask appelsinene godt og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.
Smelt smøret og bland det inn i appelsin- og eggeblandingen. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på - den skal ikke koke.
Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel det jevnt.

Marengs:
Varm opp vann i en vid kjele. Hell eggehviter, sukker og appelsinskall i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen. Pisk til du ser at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke være kornete. Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs. Sett den kjølig til mens paien gjøres ferdig.

Bre marengsen forsiktig på toppen av appelsinkremen og sett formen inn på midten i ovnen på 275 grader til marengsen har fått en gyllen og fin farge. Følg nøye med, for dette kan gå fort.

Server appelsinmarengspaien kald eller lun - gjerne med litt vaniljesaus til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34257)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Innlagt dato:2018-09-14
Oppdatert dato:2018-09-14


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsinmarengspai.Appelsinmarengspai.
Denne retten har 327,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.