Artisjokk med bønner og alioli





Artisjokk med bønner og alioli inneholder 278 Kalorier, 1 g Karbo, 2 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr
Artisjokk med bønner og alioli har ingen allergener
Artisjokk med bønner og alioli er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Alioli:

6feddhvitløk, delt
2tshvit vineddik
2,5dlolivenolje
1dashsalt
malt svart pepper

Salaten:

225grsnittbønner
3stk literunde artisjokker
1ssolivenolje
1stksitron, skallet
grovt salt
grovmalt pepper
sitronbåter til pynt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Artisjokk med bønner og alioli!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier278.33560.83Kcal
Protein1.793.61gram
Karbohydrat1.012.04gram
Kostfiber3.116.27gram
Fett28.9958.41gram
Mettet fett4.138.32gram
Salt0.150.31gram
Pris på oppskriftenKr 11.25Kr 22.67Kroner
Hele oppskriften veier806 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

For å lage alioli blander du hvitløk og eddik i en mikser. Mens maskinen går, heller du langsomt i olivenolje til blandingen er tykk og jevn. Smak til med salt og pepper.

Til salaten koker du bønnene i lettsaltet vann i et par minutter. La dem renne av.

Skjær artisjokkstilkene tett inntil bunnen. Kok artisjokkene i lettsaltet vann i en stor kjele i ca 30 min., eller til du lett kan dra av et blad fra bunnen. La dem renne av.

Del artisjokkene på langs med en skarp kniv, og fjern forsiktig skjegget med en teskje.

Legg artisjokkene og bønnene på et serveringsfat og risle over med olje. Dryss over sitronskall, grovt salt og pepper. Ha alioli i artisjokkhjertene og server dem varme, pyntet med sitronbåter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6481)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Diett/allergi: Veganer
Land: Spania
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Lesere: 9943 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.