Bakt leverpostei med rødkål. rosiner og portvinsvinaigrette



Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette oppskrift.
Fotograf: Gilde
Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette inneholder 170 Kalorier, 8 g Karbo, 6 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3940 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grsvinelever
333,3grGilde Svine-kjøttdeig
150grspekk
0,75stkløk
2sshvetemel
2stkeggeplommer
2,3dlfløte
0,67tsallehånde
2stkeggehviter, stivpiskede
Salt og pepper
0,33dlrødvin
0,33dlportvin
0,67dlbalsamicoeddik
66grsukker
0,33dlolivenolje av god kvalitet
0,67ssrosiner
0,75stkrødkål
1,25stkGranny Smith epler
1,3ssripsgele
1,3ssripsgele
1,3dlrødvin
33,3grsmør
0,33dlsukker




Næringsdeklarasjon for Bakt leverpostei med rødkål. rosiner og portvinsvinaigrette!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier170.421 230.31Kcal
Protein6.2144.83gram
Karbohydrat7.9657.47gram
Kostfiber1.188.52gram
Fett11.8085.19gram
Mettet fett3.2123.17gram
Alkohol0.74 %
Salt0.191.38gram
Pris på oppskriftenKr 4.52Kr 32.63Kroner
Hele oppskriften veier2 888 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo18,68 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Leverpostei:
Kvern lever og spekk og avslutt med å kverne løken. Ved å kverne løken til slutt får man rengjort kvernen enklere. Bland i eltemaskin sammen med svinekjøttdeig, hvetemel, allehånde og spe med eggeplommer og fløte. Smak til med salt og pepper. Stivpisk eggehviter og skjær inn i deigen like før steking. Ha deigen i brødformer og dekk med aliminiumsfolie. Stekes i vannbad i 1 time på 150 grader. Ta av folien de siste 20 minuttene dersom du ønsker sprø skorpe på posteien.
Leverposteien lunes i ovn og drysses over med litt maldonsalt rett før servering.

Vinaigrette:
Rødvin, portvin, balsamicoeddik og sukker blandes og kokes inn til litt tykkere konsistens. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.

Rødkål:
Kutt rødkålen i strimler og legg i en ildfast smurt form. Tilsett rødvin, smør og sukker. Del eplene i to og legg på toppen. Dekk formen med aliminiumsfolie og bak rødkålen i ovnen på 160 grader i ca 1 time, til kålen er mør. Klem ut innholdet av eplene over kålen, kast kjerner og skall. Smak til med salt, pepper og ripsgelè.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24654)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-02-22
Oppdatert dato:2008-02-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette.Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portv.
Denne retten har 170,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.