Fotograf:
Gilde
Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette inneholder
170 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3940 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bakt leverpostei med rødkål. rosiner og portvinsvinaigrette!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 170.42 | 1 230.31 | Kcal |
Protein | 6.21 | 44.83 | gram |
Karbohydrat | 7.96 | 57.47 | gram |
Kostfiber | 1.18 | 8.52 | gram |
Fett | 11.80 | 85.19 | gram |
Mettet fett | 3.21 | 23.17 | gram |
Alkohol | 0.74 % | | | |
Salt | 0.19 | 1.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.52 | Kr 32.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 888 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,68 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Leverpostei:
Kvern lever og spekk og avslutt med å kverne løken. Ved å kverne løken til slutt får man rengjort kvernen enklere. Bland i eltemaskin sammen med svinekjøttdeig, hvetemel, allehånde og spe med eggeplommer og fløte. Smak til med salt og pepper. Stivpisk eggehviter og skjær inn i deigen like før steking. Ha deigen i brødformer og dekk med aliminiumsfolie. Stekes i vannbad i 1 time på 150 grader. Ta av folien de siste 20 minuttene dersom du ønsker sprø skorpe på posteien.
Leverposteien lunes i ovn og drysses over med litt maldonsalt rett før servering.
Vinaigrette:
Rødvin, portvin, balsamicoeddik og sukker blandes og kokes inn til litt tykkere konsistens. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
Rødkål:
Kutt rødkålen i strimler og legg i en ildfast smurt form. Tilsett rødvin, smør og sukker. Del eplene i to og legg på toppen. Dekk formen med aliminiumsfolie og bak rødkålen i ovnen på 160 grader i ca 1 time, til kålen er mør. Klem ut innholdet av eplene over kålen, kast kjerner og skall. Smak til med salt, pepper og ripsgelè.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24654)
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-02-22
Oppdatert dato:2008-02-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift