Fotograf:Mari Svenningsen Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.
Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
Vend forsiktig inn blåbær.
Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter.
Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30131)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Muffins Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-01-08
Oppdatert dato:2022-02-03