Fotograf:
Matoppskrift.no
Disse er kjempegode. Varier gjerne med annen frukt og bær. Vi prøvde og med rabarbra som faktisk virket bra. Oppskriften inneholder
254 Kalorier,
32 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klassiske blåbær muffins er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Klassiske blåbær muffins med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 253.99 | 2 796.13 | 233.01 | Kcal |
Protein | 5.18 | 57.03 | 4.75 | gram |
Karbohydrat | 32.34 | 356.02 | 29.67 | gram |
Kostfiber | 1.85 | 20.37 | 1.70 | gram |
Fett | 11.01 | 121.21 | 10.10 | gram |
Alkohol | 0.16 % | 1.76 | 0.15 | gram |
Mettet fett | 6.46 | 71.12 | 5.93 | gram |
Salt | 0.44 | 4.79 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.38 | Kr 59.23 | Kr 4.94 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 101 totalt | 1 101 pr porsj | 92 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
muffins
Varm ovnen opp til 200°C og legg 12 papirforme i en muffinsform.
Rør sukker, sitronskall, mel og bakepulver sammen i en skål med en skje.
Pisk egg, melk, smør og vanilje sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glatt - det tar 1 minutt.
Tilsett de tørre ingredienser og rør rundt, til blåbærene er så vidt blandet i. Fordel deigen i papirformene og bak kakene i 20 minutter.
Ta formen ut av ovnen og la den kjøle av i 5 minutter.
Server kakene straks.
Oppbevar muffins i en lufttett beholder i 2 dager, eller frys dem i opp til 3 måneder.
Variasjoner:
Jordbærmuffins
Følg basisoppskriften. Erstatt blåbær med 225 g friske jordbær skåret i 4.
Bringebærmuffins
Følg basisoppskriften. Erstatt blåbær med 225 g friske bringebær.
Bjørnebærmuffins
Følg basisoppskriften. Erstatt blåbær med 225 g friske bjørnebær i 2.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 26914)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Muffins
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Lesere:
6684 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift