Blautkake (kremkake) inneholder
275 Kalorier,
51 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Blautkake (kremkake) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blautkake (kremkake) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Blautkake (kremkake) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 275.46 | 1 438.62 | 119.88 | Kcal |
Protein | 6.78 | 35.41 | 2.95 | gram |
Karbohydrat | 51.42 | 268.55 | 22.38 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 1.88 | 0.16 | gram |
Fett | 4.66 | 24.34 | 2.03 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 6.74 | 0.56 | gram |
Salt | 0.47 | 2.43 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.22 | Kr 16.82 | Kr 1.40 | .- |
Hele oppskriften veier | 522 totalt | 522 pr porsj | 44 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 74,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1 Visp eggedosis av egg og sukker.
2 Bland kveitemjøl, potetmjøl og bakepulver.
3 Sikt blandinga opp i eggedosisen og bland forsiktig.
4 Hell røra i ein smurd og strødd rund form.
5 Set forma på rist og steik sukkerbrødet i omtrent 50 minutt på nedste rille i omnen.
Steikjetemperatur: ca 150 ºC.
Det er viktig at egg og sukker er vispa godt nok.
Mjølmengda er tilpassa mellomstore egg. Er egga store, må mjølmengda aukast litt. Dersom røra er for tynn, vil kaka lett falle saman. Denne porsjonen høver til ei form med ein diameter på 24 centimeter.
Blandingsforholdet er slik at du lett kan variere storleiken på oppskrifta.
Fyll til blautkake:
1 Mos bær, frukt eller syltetøy og bland det med stivpiska krem. Smak til så det blir passe sterk smak.
2 Lag vaniljekrem (bruk halvparten så mykje mjølk som til dessertsaus). Avkjøl vaniljekremen og bland han med stivpiska krem.
3 Pass på at du held av nok krem utan frukt eller vaniljesaus, slik at du har til å dekkje sida og toppen av kaka.
Til ei blautkake som er laga av fire egg, må du rekne med 1/2-3/4 liter krem, alt etter kor mykje fyll du skal ha i kaka, og korleis du vil pynte ho. Pyntealternativa er mange. Bruk fantasien!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 1109)
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-31
Oppdatert dato:2002-08-31
Lesere:
11536 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift