Fotograf:
Kylling.no
Eksklusiv sjokolademoussekake inneholder
329 Kalorier,
26 g Karbo,
5 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Eksklusiv sjokolademoussekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eksklusiv sjokolademoussekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6703 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Eksklusiv sjokolademoussekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 329.45 | 8 888.43 | 634.89 | Kcal |
Protein | 5.05 | 136.25 | 9.73 | gram |
Karbohydrat | 26.34 | 710.64 | 50.76 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 28.60 | 2.04 | gram |
Fett | 14.82 | 399.84 | 28.56 | gram |
Alkohol | 9.77 % | 263.59 | 18.83 | gram |
Mettet fett | 6.16 | 166.19 | 11.87 | gram |
Salt | 0.16 | 4.24 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.92 | Kr 402.54 | Kr 28.75 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 698 totalt | 2 698 pr porsj | 193 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
Visp eggene lett sammen og bland inn hasselnøtter og melis. Hell røren i en bakepapirkledd liten springform (22 cm) og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
Avkjøl.
Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad. Avkjøl litt. Skill eggene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland inn den smeltede sjokoladen. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i sjokolademassen.
Smør innsiden av springformen med smeltet smør. Hell røren forsiktig over kakebunnen og bak i ovnen ved 160 °C i ca. 35-40 minutter, eller til kaken har stivnet. Avkjøl helt.
Pynt med friske bær eller sjokoladeflak og dryss melis over ved servering. Eller server en varm bærkompott og iskald pisket krem ved siden av. Hjemmelaget eggelikør ved siden av er helt midt i blinken.
Eggelikør
Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt. Sil blandingen og avkjøl. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25286)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-11-24
Oppdatert dato:2008-11-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift