Fotograf:Funksjonell mat Denne kaken er kåret til Norges Nasjonalkake, og er også kjent som "Verdens Beste". Her får du en fristende sukkerfri variant, utarbeidet av Nannah fra Lavkarbo.no.
Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig.
Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Ha i kokosmel og bakepulver. Kokosmel suger til seg mye veske, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Dette kan være litt vanskelig i og med at røra blir seig. Et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann til å bre røra utover med.
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl.
Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 28666)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Diett/allergi:
Diabetes mat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2011-11-14
Oppdatert dato:2011-11-14