Bollemelk og melboller



Bollemelk og melboller inneholder 170 Kalorier, 12 g Karbo, 5 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Bollemelk og melboller har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bollemelk og melboller er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 7 lesere
Lesere: 24839 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Melboller

2ssMargarin
2dlhvetemel
2dlmelk
1sssukker
1stkegg
0,5tskardemomme

Brødboller

6stkfinknuste sukkerkavringer
1ssMargarin
2dlmelk

Bollemelk

6stkegg
70grfarin
3,75dlfløte
250grknuste kavringer
0,5stksitron, skallet revet
2sskorinter
2litermelk til koking

Saus:

4stkeggeplommer
0,5literfløte




Næringsdeklarasjon for Bollemelk og melboller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier169.751 218.90Kcal
Protein4.9635.62gram
Karbohydrat12.0286.31gram
Kostfiber0.473.37gram
Fett11.2180.49gram
Mettet fett5.9342.58gram
Salt0.130.93gram
Pris på oppskriftenKr 3.10Kr 22.26Kroner
Hele oppskriften veier4 308 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo28,32 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Melboller
Rør sammen mel og fett, spe med melken, rør godt til deigen slipper gryten. Ha i sukker og kardemomme. Avkjøl, tilsett ettet og rør godt til fast røre. Lag bollene med teskje og kok dem ca. fem minutter i den kokende melken. Omtrent 1,5 liter passer til porsjonen med boller.

Brødboller
Melk og margarin kokes opp, kavringmelet helles i til det blir en tykk grøt. Avkjøl og rør inn to egg. Lag små boller og kok den i melk.

Bollemelk
Bollemelken serveres som dessertsuppe. Variasjonene fra sted til sted er store. Det eneste som er felles, er at det er en type små boller som kokes i melk. Bollene kan variere fra rene melboller til boller av revet potet med flesk. Alle hevder at det er deres rett som er den opprinnelige og den som smaker best. Her serverer vi først oppskriften til en kjent mann som hevdet at han var ekspert på å lage det han kalte kromvelling: Alf Prøysen. Han sa at en lager bollene etter smak og levestandard, av mel, egg og melk.

Pisk sammen egg, sukker og fløte. Ha i knust kavring, sitronskall og evnt. korinter. Kok opp melken, form boller av deigen og kok bollene i melken til de er stivnet. Ta opp de ferdige bollene etterhvert og legg dem i et dypt fat. Rør sammen eggeplommer og fløte. Hell dette i den kokende melken etter at bollene er ferdigkokt. La melken tykne, og sil den over bollene i fatet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16179)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bestemorsuppe.Bestemorsuppe.
Denne retten har 108,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surmelksuppe 2.Surmelksuppe 2.
Denne retten har 105,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saupsuppe.Saupsuppe.
Denne retten har 74,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Melkesuppe/ Doktorsuppe.Melkesuppe/ Doktorsuppe.
Denne retten har 122,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.