Bollemelk og melboller inneholder
170 Kalorier,
12 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Bollemelk og melboller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bollemelk og melboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 7 lesere
Lesere:
24839 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bollemelk og melboller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 169.75 | 1 218.90 | Kcal |
Protein | 4.96 | 35.62 | gram |
Karbohydrat | 12.02 | 86.31 | gram |
Kostfiber | 0.47 | 3.37 | gram |
Fett | 11.21 | 80.49 | gram |
Mettet fett | 5.93 | 42.58 | gram |
Salt | 0.13 | 0.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.10 | Kr 22.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 308 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Melboller
Rør sammen mel og fett, spe med melken, rør godt til deigen slipper gryten. Ha i sukker og kardemomme. Avkjøl, tilsett ettet og rør godt til fast røre. Lag bollene med teskje og kok dem ca. fem minutter i den kokende melken. Omtrent 1,5 liter passer til porsjonen med boller.
Brødboller
Melk og margarin kokes opp, kavringmelet helles i til det blir en tykk grøt. Avkjøl og rør inn to egg. Lag små boller og kok den i melk.
Bollemelk
Bollemelken serveres som dessertsuppe.
Variasjonene fra sted til sted er store. Det eneste som er felles, er at det er en type små boller som kokes i melk.
Bollene kan variere fra rene melboller til boller av revet potet med flesk. Alle hevder at det er deres rett som er den opprinnelige og den som smaker best. Her serverer vi først oppskriften til en kjent mann som hevdet at han var ekspert på å lage det han kalte kromvelling: Alf Prøysen. Han sa at en lager bollene etter smak og levestandard, av mel, egg og melk.
Pisk sammen egg, sukker og fløte.
Ha i knust kavring, sitronskall og evnt. korinter.
Kok opp melken, form boller av deigen og kok bollene i melken til de er stivnet. Ta opp de ferdige bollene etterhvert og legg dem i et dypt fat.
Rør sammen eggeplommer og fløte. Hell dette i den kokende melken etter at bollene er ferdigkokt. La melken tykne, og sil den over bollene i fatet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Annies Gjestekro
(Intern: 16179)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift