Bordelaise-saus inneholder
144 Kalorier,
2 g Karbo,
2 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Bordelaise-saus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bordelaise-saus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
14581 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bordelaise-saus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 143.69 | 316.69 | Kcal |
Protein | 1.63 | 3.59 | gram |
Karbohydrat | 2.04 | 4.50 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 1.56 | gram |
Fett | 12.38 | 27.29 | gram |
Mettet fett | 3.37 | 7.43 | gram |
Alkohol | 2.31 % | | | |
Salt | 0.56 | 1.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.71 | Kr 14.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 882 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Kok rødvin, renset og finhakket sjalottløk og krydderkvasten i en gryte uten lokk, på kraftig varme, inn til det er ca hlavparten igjen og så sil den.
2. Smelt smøret, rør i melet og kok opp under omrøring til det er blitt nøttebrunt. Spe med buljong og den innkokte rødvinenssausen. La sausen koke videre i ca 10 minutter.
3. Skyll oksemargen i kaldt vann, skjær den i skiver eller terninger og la den småkoke noen minutter i lettsaltet vann. Ta opp margen med en hullsleiv og ha den i sausen like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16997)
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-02-03
Oppdatert dato:2004-02-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift