Fotograf:
Rosemarie Pettersen
Hjemmelagd rødvinsaus er ikke så vanskelig som man tror. Denne kan man bruke til det meste av kjøtt. Vi lager gjerne litt ekstra og fryser ned i bokser. Og så er det litt gøy med hjemmelagd. Det kan og brukes alkoholfri rødvin. Oppskriften inneholder
89 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rødvinsaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 10 lesere
Lesere:
25537 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rødvinsaus!
Navn Verdi pr 100 g Verdi pr porsjon Enhet Kalorier 88.66 132.06 Kcal Protein 0.63 0.94 gram Karbohydrat 3.33 4.96 gram Kostfiber 0.53 0.79 gram Fett 4.87 7.25 gram Mettet fett 3.06 4.56 gram Alkohol 3.99 % Salt 1.06 1.58 gram Pris på oppskriften Kr 6.32 Kr 9.41 Kroner Hele oppskriften veier 894 gr totalt gram Energiprosent fra karbo 15,02 % Lavkarbo Hva betyr dette?
Fremgangsmåte:
Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter. Rør inn tomatpurè, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften. Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen og tilsettes resten av rødvinen. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7380)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato: 2003-04-17
Oppdatert dato: 2018-08-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift