Rødvinsaus



Rødvinsaus oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Hjemmelagd rødvinsaus er ikke så vanskelig som man tror. Denne kan man bruke til det meste av kjøtt. Vi lager gjerne litt ekstra og fryser ned i bokser. Og så er det litt gøy med hjemmelagd. Det kan og brukes alkoholfri rødvin.

Oppskriften inneholder 89 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rødvinsaus er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 10 lesere
Lesere: 25537 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1sssmør/margarin
1stk liteløk
0,5stk litegulrot
1feddhvitløk
grovmalt pepper
1sstomatpurè
2sshvetemel
3,5dlrødvin
3dlkraft eller buljong
1tssalt
0,5tstimian
Ca 2,5sssmør




Næringsdeklarasjon for Rødvinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier88.66132.06Kcal
Protein0.630.94gram
Karbohydrat3.334.96gram
Kostfiber0.530.79gram
Fett4.877.25gram
Mettet fett3.064.56gram
Alkohol3.99 %
Salt1.061.58gram
Pris på oppskriftenKr 6.32Kr 9.41Kroner
Hele oppskriften veier894 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo15,02 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.

Rør inn tomatpurè, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.

Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.

Sil sausen. Like før bruk varmes sausen og tilsettes resten av rødvinen.

Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7380)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-17
Oppdatert dato:2018-08-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødvinsaus 4.Rødvinsaus 4.
Denne retten har 91,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Madeirasaus 2.Madeirasaus 2.
Denne retten har 117,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsaus 3.Rødvinsaus 3.
Denne retten har 98,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsaus.Rødvinsaus.
Denne retten har 88,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.