Fotograf:Mari Svenningsen Noen ganger skal man unne seg det beste! Og da er en deilig rødvinsaus tingen! Ekstra god saus man kan spise sammen med til ekstra godt kjøtt.
1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil sausen.
Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam osv.
4. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20585)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Saus Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2015-12-29
Oppdatert dato:2021-11-10