Hell vannet i en bakebolle. Smuldre og rør ut gjæren i vannet. Ha i mel, salt og sukker.
Elt deigen godt, i ca. 10 minutter på lav hastighet. Ha deretter i skinke, finhakket purre, revet ost og olje og elt dette inn i deigen. Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk. Bruk en en pepperkakeform til å stikke ut snøkrystaller eller skjær de ut med en kniv. Det blir ca. 12 stk, avhenger av størrelse på formen. Det går også an å forme vanlige rundstykker.
Legg brødkrystallene på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk med plast eller et klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg, og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35565)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Innlagt dato:2020-12-27
Oppdatert dato:2020-12-27