Oppskriften inneholder 474 Kalorier, 31 g Karbo, 7 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nøttene i en tørr stekepanne. Gni bort evt. skall i et håndkle. Hakk nøttene grovt. Smelt matfettet i en kasseroll på svak varme. Bryt sjokoladen, og legg den i det smeltede fettet. Rør til sjokoladen har smeltet. Ta kasserollen bort fra varmen. Rør i begge sukkertypene. Bland i mel, bakepulver og nøttehakk. Tilsett eggene, ett om gangen. Hell røren i formen og stek i nederste del av ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, kaken skal være litt klissete i midten. Avkjøl. Bland og kok opp fløten og brun farin. Bryt opp sjokoladen i fløteblandingen, og rør inntil den er smeltet. Rør i matfettet. Tilsett konjakken. La den stivne før den bres eller sprøytes over kaken. Oppbevares i kjøleskap. Nytes i små biter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26676)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-12-01
Oppdatert dato:2018-06-02