Brun makrellsuppe



Brun makrellsuppe inneholder 104 Kalorier, 9 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Brun makrellsuppe har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Brun makrellsuppe er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4333 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2 kg fiskeben og avskjær fra makrell
Ca 3,5stkgulrøtter
Ca 2,5stkpersillerøtter
0,5stksellerirot
Ca 1,5stkløk
hel hvit pepper
hel nellik

Melboller:

90grsmør
125grhvetemel
2,5dlvann, kokende
2stkegg
1dashsalt
sukker
muskatblomme




Næringsdeklarasjon for Brun makrellsuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.67206.61Kcal
Protein2.685.34gram
Karbohydrat9.2118.36gram
Kostfiber2.815.60gram
Fett5.6111.18gram
Mettet fett3.196.36gram
Salt0.190.39gram
Pris på oppskriftenKr 4.24Kr 8.45Kroner
Hele oppskriften veier1 594 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo35,53 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lag først melbollene: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med kokende vann. Kok deigen under omrøring til den slipper kjelen. Avkjøl deigen før eggene røres inn ett for ett. Smak deigen til med salt, sukker og muskatblomme.

Lag bollene med en teskje og legg dem ned i kokende, lettsaltet vann. Trekk dem i ca 6 minutter.

Kok fiskekraft av ben og avskjær.

Fiskeben og avskjær settes i kaldt vann med 1 ts salt pr. liter vann. Kok blandingen langsomt opp og skum godt. Tilsett 1 gulrot, 1 persillerot, en luten bit sellerirot, en kvart løk i skiver og noen helpepper. Etter 30 minutter kan kraften siles og måles. Det skal være 2 liter kraft.

Smak kraften til med salt og pepper. Tilsett gulrot, persillerot og selleri i meget tynne strimler og melbollene som garnityr

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11244)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.