Brun makrellsuppe inneholder
104 Kalorier,
9 g Karbo,
3 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Brun makrellsuppe har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brun makrellsuppe er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4333 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brun makrellsuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 103.67 | 206.61 | Kcal |
Protein | 2.68 | 5.34 | gram |
Karbohydrat | 9.21 | 18.36 | gram |
Kostfiber | 2.81 | 5.60 | gram |
Fett | 5.61 | 11.18 | gram |
Mettet fett | 3.19 | 6.36 | gram |
Salt | 0.19 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.24 | Kr 8.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 594 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,53 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag først melbollene: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med kokende vann. Kok deigen under omrøring til den slipper kjelen. Avkjøl deigen før eggene røres inn ett for ett. Smak deigen til med salt, sukker og muskatblomme.
Lag bollene med en teskje og legg dem ned i kokende, lettsaltet vann. Trekk dem i ca 6 minutter.
Kok fiskekraft av ben og avskjær.
Fiskeben og avskjær settes i kaldt vann med 1 ts salt pr. liter vann. Kok blandingen langsomt opp og skum godt. Tilsett 1 gulrot, 1 persillerot, en luten bit sellerirot, en kvart løk i skiver og noen helpepper. Etter 30 minutter kan kraften siles og måles. Det skal være 2 liter kraft.
Smak kraften til med salt og pepper. Tilsett gulrot, persillerot og selleri i meget tynne strimler og melbollene som garnityr
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11244)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.