Fotograf:
Melk.no
Brun saus passer utmerket til for eksempel kjøttkaker eller stekte fiskekaker. Oppskriften inneholder
15 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brun saus med meljevning er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
13196 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brun saus med meljevning!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 14.63 | 19.01 | Kcal |
Protein | 0.65 | 0.84 | gram |
Karbohydrat | 2.63 | 3.42 | gram |
Kostfiber | 0.17 | 0.22 | gram |
Fett | 0.13 | 0.17 | gram |
Mettet fett | 0.01 | 0.01 | gram |
Salt | 1.18 | 1.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.32 | Kr 0.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 520 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 71,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag jevning ved å blande mel og vann i et tett glass eller mikromikser, og bland/rist det til det er klumpefritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden så det ikke blir klumper. Rør til sausen koker opp, og la den småkoke ca 5 minutter.
Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt og eventuelt annet krydder.
Brune sauser passer best til stekt kjøtt og stekte fiskekaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28493)
Tilberedningstid:
15 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-06-02
Oppdatert dato:2011-06-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift