Dansk juleand med brune kartofler



Dette er et meget godt alternativ til norsk tradisjonell julemat.

Oppskriften inneholder 292 Kalorier, 8 g Karbo, 9 g Protein og 25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Dansk juleand med brune kartofler er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 9 lesere
Lesere: 23894 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 3,75kgand, hel
Ca 2,5stkpærer
Ca 3,5dlsvisker
1nettsjalottløk
sukker, salt og pepper
Små mandelpoteter, evt. kokte poteter på glass
Ca 2,5dlsukker

Saus:

Andefett og kraft fra den ovnsstekte anden
Fløte
Meljevning
4porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Dansk juleand med brune kartofler!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier291.984 155.24Kcal
Protein9.08129.22gram
Karbohydrat8.09115.13gram
Kostfiber0.8612.24gram
Fett24.62350.37gram
Mettet fett7.05100.33gram
Salt0.121.75gram
Pris på oppskriftenKr 10.81Kr 153.84Kroner
Hele oppskriften veier5 693 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo11,08 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

And:
Når du kjøper and, følger det ofte med innvoller og hals - disse tas ut av kråsen. Skyll anden og tør med et papir.

Gni anden inn med en blandig av ca 4 ss sukker, 2 ss salt og 1/2 ss pepper - både innvendig og utvendig. Lag mer av denne blandingen dersom det er nødvendig.

Del pærer og løk i terninger og bland sammen med sviskene i en bolle. Stapp anden full av denne blandingen - når anden er full, kan du enten sy igjen åpningen, eller bruke tannpirkere (uten smak) til å lukke åpningen.

Legg anden i en stekepose og stek anden i forvarmet ovn på ca. 180 grader. Steketid: 40 min. + 20 min. per kg (eller til steketermometeret viser 75 grader).

Når anden er ferdigstekt tas den ut av ovnen. Klipp et lite hull i stekeposen og hold en bolle under, så du får all kraften fra anden og fruktblandingen. La denne kraften stå i ca. 1/2 time - da skiller fette og kraften seg. Bruk en øse eller en stor skje til å ta av fettet som nå flyter på toppen. IKKE kast dette!

Saus:
Lag en meljevning av 2-3 ss mel og ca 1 dl vann (bruk mer vann dersom det er nødvendig) - ristes til den er uten klumper. Jevningen skal være flytende, og ikke for tykk. Kok opp kraften fra anden og fruktblandingen med ønsket mengde fløte. Når væsken koker, sper du i meljevning med en tynn stråle, mens du visper. Ha i litt av gangen, og la sausen få et oppkok mellom hver gang du tilsetter jevning. Stopp når du syns at sausen er tykk nok. Mens sausen småkoker tilsettes salt, sukker og pepper etter smak. Tilsett også noen spiseskjeer med andefett.
Bruk sukkerkulørt for å få ønsket farge på sausen.

Brune kartofler:
Varm opp en stekepanne (helst i jern, men teflon fungerer også). Ha i 1-2 dl sukker mens pannen varmes opp - sukkeret skal smelte og bli brunt. Pass på deg selv, for dette er varmt! Når alt sukkeret er smeltet har du i potetene (som bør være litt fuktige, og ganske små). La potetene surre i sukkeret til de er helt glasserte og varme. Ta ut potetene og sett umiddelbart pannen i vann (hvis du vil ha den ren igjen).

Anden serveres med rødkål, rosenkål, og kokte poteter

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Lotte Uth Gjersøe
(Intern: 25265)
Tilberedningstid: 180 min
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Innlagt dato:2008-11-13
Oppdatert dato:2008-11-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.
Denne retten har 126,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 153,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.