Dette er et meget godt alternativ til norsk tradisjonell julemat. Oppskriften inneholder
292 Kalorier,
8 g Karbo,
9 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Dansk juleand med brune kartofler er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 9 lesere
Lesere:
23894 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dansk juleand med brune kartofler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 291.98 | 4 155.24 | Kcal |
Protein | 9.08 | 129.22 | gram |
Karbohydrat | 8.09 | 115.13 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 12.24 | gram |
Fett | 24.62 | 350.37 | gram |
Mettet fett | 7.05 | 100.33 | gram |
Salt | 0.12 | 1.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.81 | Kr 153.84 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 693 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
And:
Når du kjøper and, følger det ofte med innvoller og hals - disse tas ut av kråsen. Skyll anden og tør med et papir.
Gni anden inn med en blandig av ca 4 ss sukker, 2 ss salt og 1/2 ss pepper - både innvendig og utvendig. Lag mer av denne blandingen dersom det er nødvendig.
Del pærer og løk i terninger og bland sammen med sviskene i en bolle. Stapp anden full av denne blandingen - når anden er full, kan du enten sy igjen åpningen, eller bruke tannpirkere (uten smak) til å lukke åpningen.
Legg anden i en stekepose og stek anden i forvarmet ovn på ca. 180 grader. Steketid: 40 min. + 20 min. per kg (eller til steketermometeret viser 75 grader).
Når anden er ferdigstekt tas den ut av ovnen. Klipp et lite hull i stekeposen og hold en bolle under, så du får all kraften fra anden og fruktblandingen. La denne kraften stå i ca. 1/2 time - da skiller fette og kraften seg. Bruk en øse eller en stor skje til å ta av fettet som nå flyter på toppen. IKKE kast dette!
Saus:
Lag en meljevning av 2-3 ss mel og ca 1 dl vann (bruk mer vann dersom det er nødvendig) - ristes til den er uten klumper. Jevningen skal være flytende, og ikke for tykk. Kok opp kraften fra anden og fruktblandingen med ønsket mengde fløte. Når væsken koker, sper du i meljevning med en tynn stråle, mens du visper. Ha i litt av gangen, og la sausen få et oppkok mellom hver gang du tilsetter jevning. Stopp når du syns at sausen er tykk nok. Mens sausen småkoker tilsettes salt, sukker og pepper etter smak. Tilsett også noen spiseskjeer med andefett.
Bruk sukkerkulørt for å få ønsket farge på sausen.
Brune kartofler:
Varm opp en stekepanne (helst i jern, men teflon fungerer også). Ha i 1-2 dl sukker mens pannen varmes opp - sukkeret skal smelte og bli brunt. Pass på deg selv, for dette er varmt! Når alt sukkeret er smeltet har du i potetene (som bør være litt fuktige, og ganske små). La potetene surre i sukkeret til de er helt glasserte og varme. Ta ut potetene og sett umiddelbart pannen i vann (hvis du vil ha den ren igjen).
Anden serveres med rødkål, rosenkål, og kokte poteter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Lotte Uth Gjersøe
(Intern: 25265)
Tilberedningstid:
180 min
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Innlagt dato:2008-11-13
Oppdatert dato:2008-11-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift