Djevelens sjokoladekake inneholder
367 Kalorier,
36 g Karbo,
5 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Djevelens sjokoladekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Djevelens sjokoladekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 13 lesere
Lesere:
22928 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Djevelens sjokoladekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 366.75 | 10 828.73 | 676.80 | Kcal |
Protein | 4.52 | 133.46 | 8.34 | gram |
Karbohydrat | 35.79 | 1 056.74 | 66.05 | gram |
Kostfiber | 2.18 | 64.37 | 4.02 | gram |
Fett | 22.35 | 659.91 | 41.24 | gram |
Mettet fett | 13.59 | 401.26 | 25.08 | gram |
Salt | 0.34 | 10.06 | 0.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.08 | Kr 179.52 | Kr 11.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 953 totalt | 2 953 pr porsj | 185 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Bekle to runde former á 24 cm med bakepapir i bunnen. Papiret holdes fast ved hjelp av ringen. Pensle papiret og kantene godt med smeltet smør og dryss med mel.
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland og sikt kakao, mel, bakepulver og salt.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn bløtt og luftig med en håndmikser, i alt ca 5 minutter. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt imellom. Tilsett melblandingen, litt og gangen, og rør blandingen godt sammen. Tilsett balsamico og arbeid inn det kokende vannet i kremen - ganske forsiktig og litt om gangen.
Fordel deigen i de to formene og stek bunnene i ovnen ved 190 C til de er gjennombakt, ca 25 minutter.
Avkjøl bunnene før de løsnes fra formene.
Til fyllet kokes fløten opp og helles over den hakkede sjokoladen og vaniljekornene. Avkjøl i kjøleskap og rør jevnlig i kremen så den ikke setter seg fast rundt kanten.
Del hver bunn i to og fordel 3/4 av kremen mellom lagene. Overtrekk kaken med resten av kremen. Pynt med litt syltet appelsinskall (se egen oppskrift).
Server kaken i stykker på litt bjørnebærsaus og dryss med revet sjokolade eller flormelis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8992)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift