Eggost fra Budal inneholder
63 Kalorier,
4 g Karbo,
4 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Eggost fra Budal har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggost fra Budal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Eggost fra Budal med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 63.38 | 8 449.57 | 4 224.78 | Kcal |
Protein | 4.00 | 533.26 | 266.63 | gram |
Karbohydrat | 4.24 | 565.26 | 282.63 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 3.38 | 450.61 | 225.30 | gram |
Mettet fett | 1.97 | 262.63 | 131.32 | gram |
Salt | 0.12 | 15.76 | 7.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.75 | Kr 233.30 | Kr 116.65 | .- |
Hele oppskriften veier | 13 332 totalt | 13 332 pr porsj | 6 666 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
kg
Varm opp melken til kokepunktet. Visp alle eggene i halvparten av saupet og ha det i den varme melken. Melken sprekker. Ha i resten av saupet, og melken sprekker mer. La blandingen småkoke.
Øs osten raskt opp i en sil slik at all myse renner ut. Mysen kan om ønskelig kokes videre til prim.
La eggosten stå til neste dag. Osten blir gulprikket fordi melken sprekker to ganger.
Eggosten ble og blir brukt som pålegg til lefse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13946)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-23
Oppdatert dato:2003-05-23
Lesere:
3751 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift