Fyll:
Tilsett pepper, spisskummen og salt til kjøttdeigen, bland godt og la kjøttet hvile i et kvarter. Stek kjøttdeigen i olivenolje inntil kjøttet blir brunt. Hakk løken i terninger og tilsett salt. Stek løken, bruk 200 gr melange eller olivero margarin til stekingen. Løken må være godt stekt. Tilsett 2 ss med paprikapulver. Løken skal da få en oransje farge. Bland til slutt kjøttet, løken og rosinene godt sammen.
Deig:
Bland mel og bakepulver sammen. Smelt 200 gr melange eller olivero margarin. Tilsett lunkent saltvann. Kna deigen til alt er godt blandet. Lag en sirkel som er ca 20 cm i diameter og 2 cm eller mer i tykkelse. Fyll med 1,5 ss med fyll, ei skive med egg og en oliven. Hele fyllet må være på den ene halvdel av deigstykket. Ta tak i den andre kanten og dekk over fyllet. Brett godt sammen i skjøtet slik at ikke noe fyll renner ut. Pensle en eggeplomme iblandet litt paprikapulver og lag et lite hull i midten. Empanadasene stekes så i 20 min på 200 C
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Verdensmagasinet
(Intern: 3398)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Colombia Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2016-01-10
Oppdatert dato:2016-01-10