Fotograf:Sara Johannessen Nydelig kjøttfyll innbakt i deig - nesten som en liten innbakt pizza.
Oppskriften inneholder 248 Kalorier, 15 g Karbo, 10 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprosessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.
Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.
Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stykker.
Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
Serveres med chimichurri sauce
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20688)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Argentina Innlagt dato:2005-11-01
Oppdatert dato:2022-03-17