Fotograf:
Matprat.no
Argentinske Empanadas inneholder
248 Kalorier,
16 g Karbo,
9 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Argentinske Empanadas har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Argentinske Empanadas er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Argentinske Empanadas med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 247.58 | 3 487.78 | 348.78 | Kcal |
Protein | 9.13 | 128.62 | 12.86 | gram |
Karbohydrat | 15.67 | 220.75 | 22.08 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 16.91 | 1.69 | gram |
Fett | 16.22 | 228.50 | 22.85 | gram |
Mettet fett | 8.24 | 116.08 | 11.61 | gram |
Salt | 1.53 | 21.55 | 2.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.38 | Kr 75.79 | Kr 7.58 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 409 totalt | 1 409 pr porsj | 141 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,31 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Steketemp: 200 grader
Steketid: 15 minutter
1. Bland mel, smør og salt. Smuldre med fingrene tildu får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.
2. Brun kjøttdeigen på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stangselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.
3. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store ss av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle over med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk.
4. Lag et snitt på toppen av empanadasene slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 miutter til de har fått en fin og gyllen farge.
Tips.
Empanadasene kan lages dagen i forveien, settes kaldt, og så stekes rett før du skal servere de. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt.
Serveres med chimichurri sauce
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20688)
Kategori:
Smårett
Land:
Argentina
Innlagt dato:2005-11-01
Oppdatert dato:2005-11-01
Lesere:
15164 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift