Fotograf:Brodogkorn.no Med noen goro og marengs til pynt blir toliteren med vaniljeis kjapt forvandlet til en dekorativ iskake som passer i de flotteste juleselskaper. Vi har brukt goro rundt kantene, men kaken kan like gjerne lages med andre av julens småkaker som havreflarn, sirupssnipper, pepperkaker, kakemenn m.m.
Oppskriften inneholder 236 Kalorier, 36 g Karbo, 4 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trill fondant til små kuler og sett til side sammen med resten av pynten.
Pisk eggehviter og litt salt på lav hastighet til det begynner å skumme. Skru opp hastigheten litt og pisk til skummet danner myke topper.
Tilsett sukker litt etter litt og pisk til en blank og seig marengs.
Hold isboksen noen sekunder under lunkent vann så isen slipper boksen.
Ta av lokket og snu boksen over på et serveringsfat.
Pynt med goro på sidene og smør marengsen på toppen av isen.
Har du en skibrenner eller crème brûlée-brenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge.
Pynt med marshmallows, fondantkuler og strøssel.
Server med én gang.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35502)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Iskake Innlagt dato:2020-12-09
Oppdatert dato:2020-12-09