Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Epleis med lønnesirup oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Epleis med lønnesirup



Epleisen er laget på grunnlag av ferdigkjøpt vaniljeis, så den er hurtig og enkel

Oppskriften inneholder 117 Kalorier, 18 g Karbo, 1 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Epleis med lønnesirup er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
6stkepler, f.eks. Filippa eller Belle de Boscoop
0,5dlvann
1sssukker
0,5dllønnesirup
1litergod vaniljeis

Til servering:

lønnesirup
evt . stekte epleringe:
2stkepler
1sssmør
1sssukker




Næringsdeklarasjon for Epleis med lønnesirup!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117.25344.13Kcal
Protein1.203.52gram
Karbohydrat18.0052.83gram
Kostfiber1.193.49gram
Fett4.2312.42gram
Mettet fett2.567.51gram
Salt0.050.14gram
Pris på oppskriftenKr 2.65Kr 7.78Kroner
Hele oppskriften veier1 761 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, fjern kjernehuset og damp dem i en gryte med lokk sammen med vann og sukker 5-8 minutter, til de er kokt ut. Mos eplemosen med en gaffel. Det skal være ca. 600 g ferdig eplemos.
Skjær isen i mindre stykker og ha den i blenderen eller rør den bløt med håndmikseren. Tilsett eplemosen samt lønnesirup og rør isen sammen. Frys den ca. 3 timer, eller til den er ferdigfrosset. Ta isen ut av fryseren 1/2 time før servering, så den blir bløtere.
Anrett den i porsjonsskåle- eller glass, og hell lønnesirup over. Sett evt. lønnesirupen i fryseren 1/2 time, så blir den tykkere og holder seg flott og mørk ovenpå isen. Dryss evt. med ristede mandelflager som på billedet.
Isen kan serveres sammen med stekte epleringe: Skrell eplene og stikk kjernehuset ut. Skjær eplene i skiver. Eller halver dem og skjær dem ut i båter. La smøret bruse av på en panne og stek epleskivene møre, det tar et par minutter. Dryss med sukker under stekingen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 25680)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-04-10
Oppdatert dato:2009-04-10
Lesere: 3806 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eplesorbet med Calvados.Eplesorbet med Calvados.
Denne retten har 75,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade.Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade.
Denne retten har 117,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.