Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade



Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Is med epler er en frisk og deilig dessert som passer kjempegodt å servere etter et litt tungt måltid. Sammen med saftige appelsinfileter og eksotisk kumquatmarmelade, setter den et verdig punktum.

Oppskriften inneholder 117 Kalorier, 25 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2229 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Epleis

4stkepler
0,5stksitron, saften
3sssukker
1ssvann
1ssfinhakket frisk mynte
2sskremfløte

Kumquatmarmelade

150grkumquat
1dlvann
1dlsukker
2dlmapel sirup

Pynt

12stkfinhakkede hasselnøtter
2stkappelsin




Kalorier og næringsinnhold i Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier117.02476.56Kcal
Protein0.612.48gram
Karbohydrat25.09102.18gram
Kostfiber1.626.60gram
Fett1.224.97gram
Mettet fett0.381.55gram
Salt0.010.04gram
Pris på oppskriftenKr 5.82Kr 23.70Kr .-
Hele oppskriften veier1 629 totalt407 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo85,76 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Epleis:
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter. Kok dem møre i vann med sitronsaft og sukker. Mos dem, avkjøl og frys mosen.
Kjør den frosne mosen i foodprosessor med fløte og mynte. Isen kan oppbevares i fryseren i inntil en halvtime før servering.

Kumquatmarmelade:
Skrubb kumquatene godt. Skjær dem i tynne skiver og plukk ut kjernene. Pakk kjernene i et stykke gas eller tefilter.
Kok opp vann, tilsett kumquat og posen med kjerner, og la det hele koke under lokk til kumquatene er møre, ca. 5 minutter.
Rør inn sukker og sirup og kok marmeladen videre uten lokk til den har fyldig konsistens.
Fjern posen med kjerner, og fyll marmeladen over på små glass som lukkes med det samme.

Ved servering:
Skjær appelsinene frie for skall og hvite hinner. Skjær så filetene ut av appelsinene. Legg kuler med epleis i små, kalde coctailglass. Legg på appelsinfileter og kumquatmarmelade og dryss over finhakkede hasselnøtter til slutt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34651)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Innlagt dato:2019-04-05
Oppdatert dato:2019-04-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade.Epleis med appelsinsalat og kumquatmarmelade.
Denne retten har 117,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplesorbet med Calvados.Eplesorbet med Calvados.
Denne retten har 75,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.