Eplemunker



Eplemunker oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Eplemunker inneholder 243 Kalorier, 53 g Karbo, 5 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Eplemunker har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Eplemunker er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1164 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Munkedeig

25grgjær
2,5dlmelk
1,5dlDansukker Sukker
1tskanel
2tskardemomme
0,5tssalt
Ca 9,5dlhvetemel

Eplebiter

3stkepler
2ssDansukker Brun Farin
1tsvaniljesukker
0,5tskanel

Kanelsukker

3dlDansukker Sukker
3sskanel

Steking

0,5litermatolje/rapsoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Kalorier og næringsinnhold i Eplemunker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier242.905 094.22101.88Kcal
Protein4.6998.361.97gram
Karbohydrat52.701 105.2522.11gram
Kostfiber3.4371.941.44gram
Fett0.7215.100.30gram
Mettet fett0.173.570.07gram
Salt0.234.780.10gram
Pris på oppskriftenKr 2.54Kr 53.27Kr 1.07.-
Hele oppskriften veier2 097 totalt2 097 pr porsj42 pr stk gram
Energiprosent fra karbo86,78 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 50 munker

Lag munkedeigen. Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett melken. Bland til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, kanel, kardemomme og salt, og bland godt. Tilsett deretter hvetemelet, litt om gangen. Kna deigen i ca. 10 minutter. Dekk deigen med et bakeklede, og la stå og heve i 2 timer.
Imens lager du eplebitene. Skyll og skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i små terninger. Tilsett brunt sukker, vaniljesukker og kanel, og bland slik at det fordeles jevnt på eplebitene. Sett nøttene til side.
Kna ut deigen på et melet bakebord, og form til en pølse. Del pølsen i ca. 50 emner. Trykk hvert deigemne flatt i hånden, legg en eplebit i midten, brett over med deig, og rull til en bolle.
Varm opp matolje i en tykkbunnet gryte til ca. 170–180 grader. Bruk et termometer for å finne ut om oljen er varm nok. Legg 3–4 munker i oljen, og stek dem i ca. 3 minutter. Vend munkene i oljen, slik at de får en jevn overflate.
Bland sukker og kanel på en tallerken. Ta munkene opp med en hullsleiv, og rull den i sukker/kanel-blandingen. Avkjøl.
Server med is.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35043)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Innlagt dato:2020-05-22
Oppdatert dato:2020-05-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eplemunker.Eplemunker.
Denne retten har 242,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.