Fotograf:
Brodogkorn.no
Smaker best nystekt, men kan også serveres avkjølt. Vaniljeis eller lettpisket kremfløte er prikken over ién. Oppskriften inneholder
226 Kalorier,
19 g Karbo,
4 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Epleterte med byggmel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Epleterte med byggmel med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 225.94 | 3 719.56 | 464.94 | Kcal |
Protein | 3.75 | 61.73 | 7.72 | gram |
Karbohydrat | 19.07 | 313.94 | 39.24 | gram |
Kostfiber | 1.90 | 31.28 | 3.91 | gram |
Fett | 14.54 | 239.37 | 29.92 | gram |
Mettet fett | 8.65 | 142.40 | 17.80 | gram |
Salt | 0.19 | 3.14 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.46 | Kr 56.96 | Kr 7.12 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 646 totalt | 1 646 pr porsj | 206 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,76 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
Tertebunnen kan lages i matprosessor isatt hakkekniv, eller blandes for hånd: Bland mel og sukker. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett egg og bland alt raskt, til deigen samler seg. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på formen. Deigen inneholder såpass mye smør at det bør være unødvendig å pensle formen. La formen stå i kjøleskap i minst 45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Fyll:
Bland eplekløfter, kanel og sukker. Fordel dem i paibunnen. Visp sammen matfløte og egg til en jevn eggestand som helles i formen.
Stek paien på nest nederste rille i ca 35 – 40 minutter, til eggestanden er såvidt stivnet. La den stå i minst en halvtime før oppskjæring og servering, med is eller fløtekrem som tilbehør
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 25978)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-06-24
Oppdatert dato:2009-06-24
Lesere:
4027 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift