Fotograf:Dansukker Bruk her ferdig butterdeig til paiene. Blir en skikkelig god dessert.
Oppskriften inneholder 305 Kalorier, 30 g Karbo, 4 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Start med vaniljekremen. Visp eggeplommer, sukker og maisstivelsen luftig. Kok opp fløte, vaniljesukker og sirup, og hell det over eggeblandingen.
Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.
Sett ovnen på 200 °C. Ta ut butterdeigsplatene fra fryseren, og legg dem på et brett for å tine.
Lag eplefyllet. Skyll og skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett eplebiter, brunt sukker, kanel og en klype salt. Rør om, og stek i ca. 2 minutter. Avkjøles.
Legg 1 ss vaniljekrem på den ene siden av butterdeigplaten. Legg deretter 1 ss eplefyll oppå. Brett den andre siden over fyllet, og klyp sammen kantene med en gaffel.
Visp eggehviten, og pensle over paiene. Strø over demerarasukker. Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10–12 minutter.
Server paiene når de har kjølnet litt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35055)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2020-05-25
Oppdatert dato:2020-05-25