Fotograf:Rosemarie Pettersen Her i Norge er vi ikke så vant med denne typen pai. Men ofte foretrekker vi mer type kake med frukten stukket nedi. Den metoden for eplekake bruker vi hjemme for eksempel.
Men denne versjonen ble god og når den står litt etterpå kaldt, blir den ikke så tørr som mange frykter. Deigen hever jo ikke så den er bare ett skall rundt fyllet. Jeg vil mene at samme metoden vil fungere med blåbær og andre typer bær og frukt.
Deigen:
Her kan du lage deigen selv eller kjøpe ferdig. Men paideig er ikke så vrient å lage, du kan bruke fingrene når en blander deigen og mange foretrekker det. Blir det tørt ha i litt mer smeltet smør eller litt ekstra vann, men husk at deigen skal være litt tørr.
Rør sammen mel, smør og sukker. Rør så inn en og en eggeplomme. Bør settes kaldt i 30-60 minutter i kjøleskapet
Kjevle så ut deigen til en stor leiv. Kle en smurt form i vanlig størrelse og ta bort det oveflødige av deigen. Dette kjevles ut igjen og kuttes i strimler.
Fyll:
Vask og rens frukten. Kuttes i små biter. Rør dette sammen med kanel, sukker, salt og litt potetmel. Dette helles utover deigen i formen og så legger du deigstrimlene på toppen i mønster.
Pensle gitteret med pisket egg med litt vann.
Bakes ved 180 C i 30-40 minutter
Serveres lunken, gjerne med iskrem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34245)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2018-08-31
Oppdatert dato:2018-08-31