Fotograf:Frukt.no Høstens beste epleterte lager du greit selv. Lag den enten i en stor paiform, eller som her, i fire små terteformer. Server epleterten med is, kesam eller pisket krem til.
Oppskriften inneholder 188 Kalorier, 24 g Karbo, 3 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.
Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.
Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.
Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.
Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.
Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 32149)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2017-10-10
Oppdatert dato:2017-10-10