Fotograf:
Alf Börjesson
Lag din egen fiskekraft på de restene du har igjen etter at du har filetert fisk. Fiskekraften kan du fryse i porsjonspakninger og ta opp når du skal lage fiskesuppe. Oppskriften inneholder
6 Kalorier,
1 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiskekraft3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3341 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fiskekraft3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 5.90 | 27.42 | Kcal |
Protein | 0.28 | 1.30 | gram |
Karbohydrat | 0.81 | 3.76 | gram |
Kostfiber | 0.59 | 2.74 | gram |
Fett | 0.04 | 0.19 | gram |
Mettet fett | 0.01 | 0.05 | gram |
Salt | 1.80 | 8.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.81 | Kr 3.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 859 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 54,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask fiskeavskjæret og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller. Vask grønnsakene og del dem i store biter.
Legg alt i en kjele og fyll på kaldt vann til det såvidt dekker. Kok opp og la det hele stå og trekke 20 - 30 minutter.Etterhvert som det danner seg skum fjernes dette.
Når kraften er ferdig kokt fjernes fiskeavskjæret og grønnsakene, og kraften siles. Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar liten plass i fryseboksen, så koker du den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 969)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kraft
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift