Fløtegratinert klippfisk (Morue Gratinee) inneholder
184 Kalorier,
5 g Karbo,
27 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Fløtegratinert klippfisk (Morue Gratinee) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fløtegratinert klippfisk (Morue Gratinee) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 13 lesere
Lesere:
35406 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fløtegratinert klippfisk (Morue Gratinee)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 184.25 | 895.22 | Kcal |
Protein | 26.60 | 129.24 | gram |
Karbohydrat | 5.02 | 24.39 | gram |
Kostfiber | 0.49 | 2.38 | gram |
Fett | 6.31 | 30.66 | gram |
Mettet fett | 3.60 | 17.49 | gram |
Salt | 6.63 | 32.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.32 | Kr 40.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 944 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,89 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært. Retten er enkel å lage, og kombinasjonen av fløte, hvitløk og klippfisk gir en fantastisk god smak. I denne retten bør man bruke de tykkere ryggstykkene av fisken.
Etter at fisken er vannet ut, skal den trekkes i kokende vann. Kok opp rikelig med vann, ha i fisken og trekk pannen vekk fra varmen. La dette stå i 15 min. Fjern deretter skinn og bein og sett fisken til side. Ha melken, hvitløk og krydder i en kjele og la dette koke opp. Trekk pannen til side og la det stå å trekke i 15 min. Tilsett så potetskivene og kok opp igjen. La dette småkoke i 15-20 minutter. Samtidig blandes eggeplommene med fløten. Når potetene har kokt lenge nok tas hvitløkfeddet og laurbærbladet ut og fløteblandingen tilsettes potetene.
Ha deretter halvparten av potetene og væsken i en ildfast form. Legg den rensede fisken over og avslutt med resten av potetene og melkeblandingen. Ha til slutt et par smørklatter på toppen for litt ekstra fylde. Gratiner på ca 180-200 °C i en halv time eller til det ser ferdig ut. Følg nøye med under gratineringen. Det er svært viktig at det ikke blir for tørt. Server med godt brød og eventuelt en tomatsalat.
Krydder og grønnsaker kan med fordel varieres i klippfiskgryten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Annies Gjestekro
(Intern: 16097)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-10-26
Oppdatert dato:2003-10-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift