Fotograf:
Norges sjømatråd
Bacalao med blåskjell på napolitansk vis inneholder
189 Kalorier,
1 g Karbo,
23 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Bacalao med blåskjell på napolitansk vis har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bacalao med blåskjell på napolitansk vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5555 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bacalao med blåskjell på napolitansk vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 188.63 | 1 409.01 | Kcal |
Protein | 23.23 | 173.52 | gram |
Karbohydrat | 0.94 | 7.02 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 2.24 | gram |
Fett | 10.15 | 75.82 | gram |
Mettet fett | 1.53 | 11.43 | gram |
Salt | 5.60 | 41.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.01 | Kr 59.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 988 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens fisken, fjern eventuelt skinn og ben, og del den i passe store stykker. Visp eggene, og dypp fisken først i eggeblandingen, så i brødrasp tilsatt litt pepper.
Stek fiskestykkene i varm olje. Skrubb blåskjellene godt og legg dem i en glovarm panne slik at de åpner seg. Ta ut innmaten. Sil av en blåskjellkraften som dannes, og sett den til side. Smør et ildfast fat med olje. Ha i en del av de grovhakkede tomatene og den hakkede hvitløken, samt oregano og nykvernet pepper etter smak. Dynk litt olivenolje over. Legg fisken oppå, så blåskjell, deretter et nytt lag tomater, hvitløk, oregano, pepper og litt olje.
Til slutt helles blåskjellkraften over. Sett fatet i stekeovnen på middels varme, ca 200 grader, i ca 40 minutter.
Hvis du ikke får tak i friske blåskjell, kan du bruke hermetiske. Reker er en annen mulighet; fremgangsmåten blir den samme. Sprø baguetter og frisk salat er godt tilbehør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 876)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2002-05-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift