Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fruktsuppe med yoghurtis!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
126.97
698.02
Kcal
Protein
0.63
3.46
gram
Karbohydrat
29.84
164.05
gram
Kostfiber
0.61
3.35
gram
Fett
0.43
2.36
gram
Mettet fett
0.25
1.37
gram
Salt
0.03
0.16
gram
Pris på oppskriften
Kr 2.51
Kr 13.80
Kroner
Hele oppskriften veier
2 199
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Fruktsuppe
Kok opp vann, sukker og sirup. Skrell rabarbraene og kok dem i sukkerlaken. Sil laken, og la den avkjøle seg litt. Sett rabarbrakjøttet til side. Rens 200 g jordbær og finhakk dem. Hell laken over jordbærene og sett blandingen til
Kjøling i 2 timer. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og smak til med limesaft. Sett de silte jordbærene til side. De siste av jordbærene skjæres i ønsket størrelse. Legg jordbærene i suppen like før du serverer.
Yoghurtis
Kok opp vann, sukker og lys sirup til sukkeret er smeltet. Avkjøl laken og sil den i yoghurten. Kjør isen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør med jevne mellomrom. Suppen serveres iskald med yoghurtis i.
Suppen som drink
5 dl fruktsuppe
1 ss Melis med jordbærsmak
1 dl isbiter
3 ss yoghurtis
3 bl ad sitronmelisse
4 cl grappa (italiensk brennevin), kan sløyfes
1 dl søt, musserende vin
Kjør suppen og sitronmelisse i food processor sammen med melis med jordbærsmak. Sil suppen og kjør den med yoghurtisen og isterningerne til en tykk konsistens. Rør inn grappa og den musserende vin. Server drikken i avkjølte glass.
Rabarbraene kan byttes ut med 3–4 pærer eller epler som skrelles, kjernes ut og skjæres i biter. Frukten som blir til overs, kan også brukes til is, hvis du ikke velger å lage syltetøy av den.
Lag syltetøy av resten. Ha rabarbra og jordbær i en gryte, og hell over 100 g demerarasukker samt saften fra en halv til en hel sitron (etter smak). La blandingen småkoke på lav varme i 15–20 minutter. Deilig som syltetøy på brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 27039)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2010-05-08
Oppdatert dato:2020-06-17
Lesere: 2876 totalt.