Gjeddeboller fra Vansjø inneholder
122 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Gjeddeboller fra Vansjø har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gjeddeboller fra Vansjø er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4943 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gjeddeboller fra Vansjø!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.25 | 969.05 | Kcal |
Protein | 5.63 | 44.63 | gram |
Karbohydrat | 5.92 | 46.93 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 7.77 | gram |
Fett | 6.98 | 55.33 | gram |
Mettet fett | 3.72 | 29.49 | gram |
Alkohol | 1.61 % | | | |
Salt | 0.19 | 1.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.07 | Kr 56.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 171 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,37 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vansjø like øst for Moss og Rygge er en fiskerik innsjø. 17 arter er registrert i innsjøen, som også er drikkevannskilde for Moss. Denne oppskriften er hentet fra hjemmesiden til Vansjø Gjeddeklubb:
Kjør farsen i foodprocessor med egg, fløte, salt og pepper til en glatt masse. Sikt og smak til med gressløk, salt og pepper. lag små, eggelignende stykker med to skjeer, legg dem forsiktig i vann som er kokt opp med 1 ss salt pr. liter. La det trekke 5-8 minutter.
Lag sausen: Fres sjalottløk og grønnsaker lett i smør til de blir møre. Tilsett rødvin og kok opp. Tilsett så fem pepperkorn og lauvbærblad. Kok inn til 2 dl.
Tilsett fiskekraft og appelsinjuice og kok inn til 4 dl. Sil av i ny kjele og kok opp.
Jevn med litt maizenna utrørt i kaldt vann og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Bland valmuefrø, mel, egg og smeltet smør i en kjøkkenmixer. Spe med melk. Smak til med salt og pepper. Stek som krumkake i krumkakejern, men legg den stekte platen i en kopp, så den blir som en skål.
Legg gjeddekakene i skålen og hell rødvinssaus over. Serveres med grønnsaker og poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13366)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.