Glasert rypebryst inneholder
184 Kalorier,
1 g Karbo,
15 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Glasert rypebryst har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Glasert rypebryst er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8407 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Glasert rypebryst!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 184.35 | 1 249.89 | Kcal |
Protein | 14.90 | 101.02 | gram |
Karbohydrat | 0.80 | 5.42 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 13.42 | 90.99 | gram |
Mettet fett | 7.02 | 47.60 | gram |
Alkohol | 0.11 % | | | |
Salt | 0.34 | 2.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.99 | Kr 94.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 712 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,73 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tørk rypene godt både inni og utenpå. Bind fast baconskiver over brystet med bomullsgarn. Brun rypene i en stur gryte pent på alle sider. Spe emd kokende vann og la de surre på svak varme i ca i time. Hell på fløte og la de surre videre i ca 30-40 minutter. Snu rypene hele tiden. Når kjøttet så vidt slipper benet er de ferdige.
Ta rypene opp, fjern trås og baconskiver. Del hver rype i 2. Brystfiletene skjæres av Lår og vinger sitter igjen på skroget. Bryststykkene legges pent på ett serveringsfat. Sil av skyen og mål opp 0,75 dl. Tilsett evt fløte hvis det blir lite. Bløt gelatinen i litt vann. Kok opp sausen og smak til med madeira, salt og pepper. Ha i gelatinen og løs den opp. Kjøl raskt ned. Når den begynner å bli tykk øses den over brystfiletene. De skal dekkes helt. Server helt kaldt med kokte poteter. Bruk resten av rype til kraft som kan brukes i andre retter, eller som en varm saus ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3776)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-03-26
Oppdatert dato:2003-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift