Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst inneholder
102 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 8 lesere
Lesere:
13956 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.73 | 609.64 | Kcal |
Protein | 5.14 | 30.80 | gram |
Karbohydrat | 3.77 | 22.59 | gram |
Kostfiber | 1.41 | 8.45 | gram |
Fett | 7.03 | 42.13 | gram |
Mettet fett | 3.88 | 23.25 | gram |
Salt | 0.26 | 1.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.94 | Kr 65.56 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 397 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha hele sorte pepperkorn i en varm stekepanne og rist dem. Du vil se at pepperkornene oppfører seg nesten som "popkorn". Smaken blir kjempegod. Avkjøles og knuses i morter.
Tørk andebrystene godt. Salt og påfør knust pepper. Rut skinnsiden som du ruter svor på ribbe, med en skarp kniv. Varm litt olje i panne og legg brystene med skinn/fettsiden ned over sterk varme. Skru ned varmen til halvparten og la dem steke videre. Skal helst være medium (rosa) stekt. Fullføres denne prosessen så får en gyllenbrune bryst med sprøtt fett.
Skrell de tynne gulrøttene og del dem i to på tvers. Has i en kjele og kokes nesten møre i vann med smør. Ta gulrøttene opp. Tøm ut vannet, vask gryten og tilsett gulrøttene, sitronsaft, samt skall og sukker i gryten. La væsken koke inn til sirupslignende konsistens og vend gulrøttene i denne "sirupen" til de er dekket og glasert av sirup.
Skrell og hakk sjalottløk. Blank den i litt smør i en kjele. Hell på kraft og la det koke inn til ca. 1/3. Tilsett fløte og la det koke inn til passe konsistens. Tilsett grønn pepper, sitronsaft og skall og la det koke opp igjen. Pisk inn smør i små klatter. Sil sausen eller kjør den i en food prosessor til alt er glatt. Ha den tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt, pepper og evt. sitronsaft. Pisk sausen skummende.
Fordel gulrøttene på fire varme tallerkener.. Dryss over persille. Skjær andebryst (som har hvilt etter steking) i skrå skiver og fordel disse over gulrøttene. Hell sausen rundt. Serveres straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bama
(Intern: 14921)
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-07-29
Oppdatert dato:2003-07-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.