Gombe fra Indre Nordfjord inneholder
68 Kalorier,
6 g Karbo,
3 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Gombe fra Indre Nordfjord har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gombe fra Indre Nordfjord er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
16135 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gombe fra Indre Nordfjord!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 68.38 | 6 954.59 | Kcal |
Protein | 3.36 | 341.73 | gram |
Karbohydrat | 5.99 | 609.21 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 1.02 | gram |
Fett | 3.44 | 349.87 | gram |
Mettet fett | 2.16 | 219.68 | gram |
Salt | 0.17 | 16.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.57 | Kr 159.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 10 171 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gombe ble servert til lefser, og er en tradisjonell Nordfjord-rett. Det finnes mange oppskrifter på denne retten i ulike deler av landet. Denne oppskriften kommer fra Utvik.
Melken, som må være helt fersk varmes opp til fingervarmt. Ta pannen av platen og ha i osteløypen og rør i pannen. Når melken har ostet seg skal den skjæres opp. Sett pannen på platen igjen og kok fort opp. La så osten småkoke over svak varme til den er passe brun og mysen har kokt litt inn. Ta litt av sausen, avkjøl og rør inn hvetemel og salt. Dette rører du lett inn i osten og koker det forsiktig under omrøring i ca 15 minutter. Smak til med sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14093)
Kategori:
Tilbehør
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift