1. Kok vann og sukker til sukkerlake. Avkjøl. Bland med jus eller puré.
2. Hell alt i en flat form og sett i fryseren. Ta ut etter et par timer og skrap løs isen som danner seg. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset.
Ved servering, la graniteen stå et par minutter før du legger den opp i høye glass med en skje. Pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Serveres straks.
Tips: All slags jus eller puré av bær kan brukes! Vær oppmerksom på at sukkerinnholdet kan variere veldig, så prøv deg fram til du finner riktig styrke. Både grapefrukt, blodappelsin, eple, jordbær, ananas og melon gir gode granité-smaker. Mange foretrekker å helle en skvett vodka, gin eller musserende vin over graniteen ved servering
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 24089)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2007-07-14
Oppdatert dato:2022-06-20