Gratinert oskjell





Gratinert oskjell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Gratinert oskjell inneholder 173 Kalorier, 3 g Karbo, 4 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Gratinert oskjell har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gratinert oskjell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stkoskjell
1sssmør
1feddhvitløk finhakket
1stksjalottløk, finhakket
1tsfinhakket frisk persille
1tsfinhakket frisk gressløk
0,5stkgulrot
0,5stang(stenger)selleri
1stkrødløk
1sssmør
salt og pepper

Saus

0,5stksjalottløk, finhakket
1sssmør
0,5dlhvitvin
1dlfløte
3stkeggeplommer
2sssterk sennep, f. eks dijon
1tsdill


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gratinert oskjell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172.85267.96Kcal
Protein3.785.86gram
Karbohydrat3.124.84gram
Kostfiber0.901.40gram
Fett15.3423.78gram
Mettet fett8.6513.41gram
Alkohol0.77 %
Salt0.580.90gram
Pris på oppskriftenKr 5.83Kr 9.04Kroner
Hele oppskriften veier620 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovn på høyeste temperatur, gjerne grill. Skrap og vask oskjellene. Kok opp 3-4 dl vann, tilsett oskjell, dekk med lokk og kok til skjellene har åpnet seg.
Avkjøl skjellene litt før de renses. Skjellmaten som du sitter igjen med deles i 3-4 biter. Surr hvitløk og sjalottløk i smør. Tilsett persille og gressløk sammen med bitene av oskjell. Grønnsakene renses og kuttes i tynne strimler, surres myke i smør.

Saus
Surr sjalottløken myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn nesten all væsken. Tilsett fløte og kok opp. Pisk eggeplommene lett i en bolle som tåler varme. Hell over den kokende fløten under kraftig omrøring med visp. Tilsett sennep og hakket dill og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene i 8 halve, godt rengjort skjell og legg skjellbitene over. Hell sausen over. Settes i stekeovn til alt er blitt varmt og har fått en gyllen farge. Server med godt brød

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2747)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-11
Oppdatert dato:2002-12-11
Lesere: 4751 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gratinert oskjell.Gratinert oskjell.
Denne retten har 172,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skjell med chili og lime.Skjell med chili og lime.
Denne retten har 92,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.