Fotograf:
Dansukker
Igjen en litt spesiell forrett til en viltmeny. Men gravet kjøtt passer fint sammen med den litt bitre smaken av tyttebær og appelsin Oppskriften inneholder
112 Kalorier,
15 g Karbo,
11 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Gravet rådyrfilet med tyttebærmarmelade er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2274 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Gravet rådyrfilet med tyttebærmarmelade med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 112.28 | 284.69 | | Kcal |
Protein | 10.71 | 27.16 | | gram |
Karbohydrat | 14.61 | 37.04 | | gram |
Kostfiber | 1.04 | 2.64 | | gram |
Fett | 0.75 | 1.90 | | gram |
Alkohol | 0.31 % | 0.79 | | gram |
Mettet fett | 0.33 | 0.84 | | gram |
Salt | 2.56 | 6.49 | | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.62 | Kr 44.68 | Kr | .- |
Hele oppskriften veier | 1 014 totalt | 254 pr porsj | pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Renskjær kjøttet. Bland sammen salt, sukker, pepper og krydderurter og gni det inn i kjøttet. Legg kjøttet i en tykk plastpose og la den graves i 2 døgn i kjøleskap.
Vask appelsinene, bruk helst organiske appelsiner. Skjær det ytterste gule skallet i tynne strimler. Kok skallet mykt i litt vann. Avkjøl. Skjær hinnefrie båter av appelsinen.
Bland appelsinbåtene, tyttebærene og farinen i en kasserolle og kok i 15 minutter. Tilsett likøren og appelsinskallet. Avkjøl.
Skjær kjøttet i tynne skiver og server sammen med tyttebærmarmeladen. Garner gjerne med en kvist ferske urter, f.eks. timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 33567)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Forrett
Innlagt dato:2017-12-31
Oppdatert dato:2017-12-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift