Gresskarpuré av hokkaido-gresskar



Gresskarpuré av hokkaido-gresskar oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Puré av gresskar er et sprekt alternativ til kålrotstappe eller potetstappe. Du kan også bruke gresskarpuré i bakverk, eller i desserter, om det er en søt variant. Bak hele gresskaret i ovnen først, så blir det lettere å skjære i.

Oppskriften inneholder 24 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gresskarpuré av hokkaido-gresskar er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3440 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kghokkaido gresskar
1stkløk i terninger
5dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1dlmatfløte
1stkfinhakket rød chili uten hinner og frø
1ssfinrevet frisk ingefær




Næringsdeklarasjon for Gresskarpuré av hokkaido-gresskar!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier24.48108.78Kcal
Protein0.853.78gram
Karbohydrat1.767.82gram
Kostfiber1.898.40gram
Fett1.145.07gram
Mettet fett0.703.11gram
Salt0.170.77gram
Pris på oppskriftenKr 3.08Kr 13.69Kroner
Hele oppskriften veier1 778 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo28,75 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.
Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.
Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.
Kok i noen minutter til terningene er møre.
Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.
Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.
Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.
Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 32150)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør
Diett/allergi: Vegetarmat
Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2022-10-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pesto av gresskarkjerner.Pesto av gresskarkjerner.
Denne retten har 442,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 45,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpuré av hokkaido-gresskar.Gresskarpuré av hokkaido-gresskar.
Denne retten har 24,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarmos med salvie, chili og parmesan.Gresskarmos med salvie, chili og parmesan.
Denne retten har 69,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.