Bland alt utenom smør og eddik i en tykkbunnet gryte. Kok opp.
La karamellen koke til massen endrer farge, ca. 45 min, eller til den er 140 °C. Kontroller om karamellen er ferdig ved av og til å dryppe litt av massen i en kopp med kaldt van. Når den stivner, er den klar.
Bland inn smøret og eddiken. Hell umiddelbart røren over på en oljet marmorplate eller et oljet bakebrett.
Når røren er lunken, tar du tak i massen og drar ut, tvinner og vikler den sammen igjen. Fortsett å dra, tvinne og vikle sammen. Jo mer du drar, desto finere blir resultatet.
Avslutt med å tvinne massen, og klipp passelig store biter. Pakk gjerne karamellene i cellofan eller folie.
Tips!
Hvis massen blir for hard når du drar i den, kan du ha den en kort stund i mikrobølgeovnen, slik at den blir håndterlig igjen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34502)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Innlagt dato:2018-12-18
Oppdatert dato:2018-12-18