Harepostei med oliven



Harepostei med oliven inneholder 166 Kalorier, 2 g Karbo, 12 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Harepostei med oliven har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Harepostei med oliven er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2881 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
1stkhare, ca 2 kg, eller 500 g benfritt harekjøtt
2stk filetindrefileter av haren
250grmagert svinekjøtt
100grspekk
5stk liteløk
1sssmør eller margarin
1stkrød paprika
50grrøkt skinke
100grfylte grønne oliven
1,5tssalt
0,5tspepper sort, nykvernet
0,25tsmerian
2stkegg
4ssmadeira eller konjakk
2dlkremfløte
2pakkebacon, á 150 g




Næringsdeklarasjon for Harepostei med oliven!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier165.55615.01Kcal
Protein12.0144.62gram
Karbohydrat1.786.61gram
Kostfiber0.642.38gram
Fett11.9644.43gram
Mettet fett3.3812.56gram
Alkohol0.21 %
Salt0.813.02gram
Pris på oppskriftenKr 14.52Kr 53.94Kroner
Hele oppskriften veier2 972 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo4,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ta ut innmaten og flå haren. Skjær kjøttet fra bena og skjær bort alle hinner.

Mal harekjøtt, svinekjøtt, spekk og skrelt løk to ganger på kjøttkvern eller kjør det i omganger i foodprosessor.

Skjær filetene i 1 x 1 cm store biter og brun dem i litt fett i en stekepanne. Avkjøl filetene.

Fjern kjernene og hakk paprikaen fint. Skjær skinken i små terninger og olivenene i skiver. Bland farsen med saltet. Tilsett pepper, merian og egg. Spe farsen med madeira eller konjakk og fløte. Rør inn paprika, skinke, oliven og filetbitene.

Kle en ildfast form ca 2 liter, med baconskiver. Legg i farsen og dekk med baconskiver. Legg lokk over eller dekk godt med aluminiumsfolie.

Stekes, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time. Prøv med en stekepinne om det kommer klar kjøttkraft ut av posteien. Avkjøl posteien og la den stå i kjøleskap minst 10-12 timer.

Server posteien med salat, oliven, små eddikagurker og ristet eller sprøstekt hvitløksbrød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10159)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.