Fotograf:
Brodogkorn.no
Disse kjeksene er superenkle å lage og helt fantastisk gode med blåost og syltetøy til. Oppskriften er laget av landslagsbaker Amund Skrutvold. Oppskriften inneholder
334 Kalorier,
46 g Karbo,
8 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Havrekjeks med hele korn er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3440 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Havrekjeks med hele korn med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 334.40 | 3 512.87 | 58.55 | Kcal |
Protein | 7.62 | 80.05 | 1.33 | gram |
Karbohydrat | 46.33 | 486.70 | 8.11 | gram |
Kostfiber | 4.40 | 46.22 | 0.77 | gram |
Fett | 12.20 | 128.16 | 2.14 | gram |
Mettet fett | 6.75 | 70.91 | 1.18 | gram |
Salt | 0.14 | 1.50 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.89 | Kr 19.85 | Kr 0.33 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 051 totalt | 1 051 pr porsj | 18 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 60
kjeks
1. Bland sammen alle ingrediensene til bløtleggingen og la stå i kjøleskapet til neste dag.
2. Smuldre sammen smør og hvetemel. Bland inn sukker, hornsalt og bløtleggingen fra dagen før.
3. Elt deigen godt sammen og kjevle ut så tynt som helkornene tillater.
4. Stikk små hull i deigen ved å bruke en gaffel, og stikk ut runde kjeks med et kjøkkenglass.
5. Legg kjeksene på stekeplater (uten bakepapir under) og stek på 200 °C i ca. 13 minutter eller til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31984)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kjeks
Innlagt dato:2015-04-05
Oppdatert dato:2015-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift