Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Nå som det er friske norske blomkål på markedet, må en bare prøve denne en dag. Er jo og vegetar inntil man har i bacon/spekeskinke. Oppskriften inneholder
118 Kalorier,
2 g Karbo,
3 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4920 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.56 | 605.05 | Kcal |
Protein | 2.84 | 14.62 | gram |
Karbohydrat | 1.93 | 9.93 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 5.15 | gram |
Fett | 10.72 | 55.17 | gram |
Mettet fett | 5.89 | 30.31 | gram |
Salt | 0.65 | 3.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.11 | Kr 21.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 059 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,56 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll, rens og del opp kålen i passende biter. Kok kålen i litt vann med en buljongterning til den er mør, ca 8-10 minutter. Hell av og ta vare på kraften.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør rundt til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakskraften + fløte/matfløte, kok opp. Tilsett kålen. Smak til med salt og pepper.
Bacon, skinke(da blir den ikke vegetar)
Stek baconbiter sprøtt i en stekepanne. Det samme kan gjøres med spekeskinkerester feks. Dryss disse over suppen før servering. Skikkelig godt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 31561)
Tilberedningstid:
20-40 min
Innlagt dato:2014-07-02
Oppdatert dato:2014-07-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.