Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra



Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Nå som det er friske norske blomkål på markedet, må en bare prøve denne en dag. Er jo og vegetar inntil man har i bacon/spekeskinke.

Oppskriften inneholder 118 Kalorier, 2 g Karbo, 3 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4920 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stk liteblomkål
1stkbrokkoli, liten bunt
1stkbuljongterning
1stk liteløk finhakket
1feddhvitløk hakket
2sssmør
3dlkremfløte
1dlmatfløte
6dlgrønnsakskraft
1dashsalt
1dashpepper

Extra(Ikke vegetar)

200grbacon eller evt spekeskinke




Næringsdeklarasjon for Hjemmelagd blomkål og brokkolisuppe med extra!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117.56605.05Kcal
Protein2.8414.62gram
Karbohydrat1.939.93gram
Kostfiber1.005.15gram
Fett10.7255.17gram
Mettet fett5.8930.31gram
Salt0.653.33gram
Pris på oppskriftenKr 4.11Kr 21.15Kroner
Hele oppskriften veier2 059 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,56 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skyll, rens og del opp kålen i passende biter. Kok kålen i litt vann med en buljongterning til den er mør, ca 8-10 minutter. Hell av og ta vare på kraften.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør rundt til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakskraften + fløte/matfløte, kok opp. Tilsett kålen. Smak til med salt og pepper.

Bacon, skinke(da blir den ikke vegetar)
Stek baconbiter sprøtt i en stekepanne. Det samme kan gjøres med spekeskinkerester feks. Dryss disse over suppen før servering. Skikkelig godt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 31561)
Tilberedningstid: 20-40 min
Innlagt dato:2014-07-02
Oppdatert dato:2014-07-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.